Seltzes z kurczaka

Urocza przekąska na zimno z dietetycznego mięsa. Uwielbiam seltzes, ale wieprzowina, podroby i inne składniki, z których jest zrobiony, są bardzo kaloryczne. Znalazłam dla siebie idealną & quot; lekką & quot; opcję gotowania z mięsa z kurczaka. Spróbuj I ty!
♥EugeniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 19 g
tłuszcze 47 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
239 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h

usuń skórę z kurczaka, dokładnie spłucz tuszę. Oddziel mięso od kości, pokrój na małe kawałki. Wkładamy do miski, wzbogacamy przyprawami i aromatycznymi ziołami, wlewamy suchą żelatynę, sól. Przełóż czosnek przez prasę, dodaj do mięsa.

rozłóż zawartość miski w rękawie (torbie) do pieczenia, szczelnie zawiń, nadając pożądany kształt, zawiąż nitkami.

wlej zimną wodę do rondla, włóż tam seltzes i wyślij do małego ognia. Gotuj przez około półtorej godziny.

czekamy, aż seltzes ostygnie. Następnie wyjmujemy rękaw z patelni i bez rozpakowywania wkładamy go do lodówki, ustawiając prasę.

po 2-3 godzinach wyjmujemy seltzes z lodówki, usuwamy folię, kroimy w plastry.

to wszystko, przystawka jest gotowa do wyjścia na stół!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy