marmolada z melona
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej żelatynę do miski, napełnij wodą, pozostaw na 5-10 minut do pęcznienia. Następnie wysyłamy miskę do kuchenki mikrofalowej i podgrzewamy żelatynę przez 10 sekund, a następnie wyjmujemy, mieszamy i powtarzamy ogrzewanie. Masa powinna stać się całkowicie płynna.
2.& nbsp; wlej cukier do rondla, wlej sok z cytryny, Wyślij do ognia, gotuj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
3. Wlej sok z melona do miski, wlej tutaj stopioną żelatynę i syrop cukrowy, wymieszaj, wlej do foremek do lodu, Wyślij do lodówki na 3 godziny.
4. Wlej cukier do spodka, zwiń w nim każdą marmoladę.
marmoladę najlepiej przechowywać w plastikowym lub szklanym pojemniku, który jest szczelnie zamknięty pokrywką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Sok z melona - 15 kcal/100g