marmolada z melona

Przygotuj słodycze w domu, jest pyszne i proste! Marmolada z soku melonowego to świetna uczta dla dzieci i dorosłych. Taki przysmak jest wytwarzany z domowych produktów naturalnych, bez różnych dodatków i barwników, dzięki czemu jest całkowicie bezpieczny dla zdrowia. Jeśli nie ma silikonowych foremek, galaretkę można wlać do plastikowego pojemnika, a następnie pokroić w kostkę lub wyciąć figurki za pomocą foremek do ciastek.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 59 % 10 g
60 kcal
IG: 45 / 0 / 55

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 40 min

1. Wlej żelatynę do miski, napełnij wodą, pozostaw na 5-10 minut do pęcznienia. Następnie wysyłamy miskę do kuchenki mikrofalowej i podgrzewamy żelatynę przez 10 sekund, a następnie wyjmujemy, mieszamy i powtarzamy ogrzewanie. Masa powinna stać się całkowicie płynna.

2.& nbsp; wlej cukier do rondla, wlej sok z cytryny, Wyślij do ognia, gotuj, aż cukier całkowicie się rozpuści.

3. Wlej sok z melona do miski, wlej tutaj stopioną żelatynę i syrop cukrowy, wymieszaj, wlej do foremek do lodu, Wyślij do lodówki na 3 godziny.

4. Wlej cukier do spodka, zwiń w nim każdą marmoladę.

marmoladę najlepiej przechowywać w plastikowym lub szklanym pojemniku, który jest szczelnie zamknięty pokrywką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Sok z melona - 15   kcal/100g

Podobne przepisy