mus z wiciokrzewu
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wiciokrzew umyć, posortować. Zmiażdż jagody i wyciśnij sok.
2. Skórki zalać gorącą wodą i gotować na dużym ogniu przez 5 minut. Odcedź bulion.
3. Dodaj cukier, semolinę do bulionu i ugotuj gęstą owsiankę. Ochłodzić.
4. Dodaj wyciśnięty sok do schłodzonej owsianki i ubij mikserem w stromą pianę.
5. Rozłóż mus na miseczkach i wstaw do lodówki na 1-2 godziny.
6. Gotowy deser udekoruj wiciokrzewem i miętą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiciokrzew - 30 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g