rożki w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Roztop masło
Krok 3:
Dodaj mąkę do stopionego masła, wymieszaj
Krok 4:
Stopniowo dodawaj mleko, nie przestając mieszać
Krok 5:
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia
Krok 6:
Perchim
Krok 7:
Dodaj gałkę muszkatołową na czubku noża i gotuj przez około 2 minuty, aż sos zgęstnieje
Krok 8:
Serek
Krok 9:
Dodaj ser do sosu, wymieszaj i wyłącz ogień
Krok 10:
Nasz sos jest gotowy
Krok 11:
Równolegle gotuj makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek przez 2-4 minuty do stanu al dente, wrzuć do durszlaka
Krok 12:
Trzy czosnek na drobnej tarce lub przełóż przez prasę
Krok 13:
Tutaj wbijamy jajka
Krok 14:
Dodaj przyprawy do smaku-dodałam trochę ziół prowansalskich
Krok 15:
Dodaj sos i dobrze wymieszaj
Krok 16:
Powstałą masę przenosimy do naczynia do pieczenia, wysyłamy do piekarnika w temperaturze 200 stopni na 30 minut
Krok 17:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal / 100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Rożki Makaronowe - 329 kcal/100g