szparagi mrożone na zimę

świetny sposób na cieszenie się zdrowym smakiem na zimno! Wcześniej zamrażałem świeżą fasolę, nie gotowałem. Ale teraz zbieram fasolę w ten sposób (ze wstępnym gotowaniem). Więc strąki zajmują znacznie mniej miejsca w zamrażarce i możesz zamrozić coś innego. Zimą bardzo fajnie jest dodawać taką zieloną i letnią fasolę do jedzenia!
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 73 % 8 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

umieść duży garnek wody na kuchence. Gdy woda się zagotuje, zajmiemy się fasolą, a mianowicie: myjemy ją, wycinamy ogonki. Zanurz przygotowaną fasolę we wrzącej wodzie, gotuj przez 5 minut. Jeśli fasola nie ma dojrzałości mlecznej, należy wydłużyć czas gotowania. Pamiętaj jednak, że do zamrażania lepiej jest wziąć młode strąki. Gdy minie czas, wodę należy spuścić, wrzucić fasolę do durszlaka i pozostawić do ostygnięcia i wyschnięcia. Następnie pokrój strąki na małe kawałki i włóż do zamrażarki. Gdy fasola jest lekko zamrożona, wyjmij ją i ułóż w porcjach lub na tacach. Teraz fasolę można schować do zamrażarki przed zimą!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Fasola szparagowa - 47   kcal/100g

Podobne przepisy