szparagi mrożone na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
umieść duży garnek wody na kuchence. Gdy woda się zagotuje, zajmiemy się fasolą, a mianowicie: myjemy ją, wycinamy ogonki. Zanurz przygotowaną fasolę we wrzącej wodzie, gotuj przez 5 minut. Jeśli fasola nie ma dojrzałości mlecznej, należy wydłużyć czas gotowania. Pamiętaj jednak, że do zamrażania lepiej jest wziąć młode strąki. Gdy minie czas, wodę należy spuścić, wrzucić fasolę do durszlaka i pozostawić do ostygnięcia i wyschnięcia. Następnie pokrój strąki na małe kawałki i włóż do zamrażarki. Gdy fasola jest lekko zamrożona, wyjmij ją i ułóż w porcjach lub na tacach. Teraz fasolę można schować do zamrażarki przed zimą!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Fasola szparagowa - 47 kcal/100g


