Jak zamrozić kurki na zimę

Prosty i wygodny sposób zamrażania kurków na zimę. Jest to prawdopodobnie jedna z najprostszych i najczęstszych technik zamrażania grzybów na zimę. Przynajmniej zawsze go używam. Prosty, wygodny i minimalny czas zarówno sam proces zamrażania, jak i użycie gotowego produktu. Zwinięte torby kurkowe przybierają w zamrażarce kształt, który pozwala na wykorzystanie pustych przestrzeni, przylegając ciasno, w przeciwieństwie do używania różnych foremek do zamrażania.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
4 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zamrozić kurki zgodnie z proponowanym przepisem, musisz wziąć kurki, wodę i trochę soli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj grzyby w wodzie z dodatkiem soli przez 20-25 minut od momentu wrzenia. Wrzuć grzyby na sito lub durszlak, spłucz pod bieżącą wodą i ostudź, pozwól wodzie całkowicie spłynąć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotowane grzyby zapakuj do torebek do zamrażania, wypuść powietrze i zwiń "kiełbasy". Lub włóż do kokilek do zamrażarki, ale zajmują więcej miejsca w zamrażarce, więc zawsze zamrażam wszystko w torebkach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż grzyby & quot; kiełbaski & quot; do zamrażarki i zamroź. Możesz przechowywać do następnego zbioru lub nawet więcej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W razie potrzeby wyjmij taką kiełbasę grzybową, rozmrażaj w kuchence mikrofalowej przez 2-3 minuty i pokrój odpowiednią ilość grzybów, jest to bardzo wygodne. Jeśli nie używasz całej kiełbasy, resztę ponownie zawiń w torebkę i wróć do zamrażarki.

przepis na zamrażanie gotowanych kurków na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurki - 13   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy