skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zamrozić kurki zgodnie z proponowanym przepisem, musisz wziąć kurki, wodę i trochę soli.
Krok 2:
Gotuj grzyby w wodzie z dodatkiem soli przez 20-25 minut od momentu wrzenia. Wrzuć grzyby na sito lub durszlak, spłucz pod bieżącą wodą i ostudź, pozwól wodzie całkowicie spłynąć.
Krok 3:
Przygotowane grzyby zapakuj do torebek do zamrażania, wypuść powietrze i zwiń "kiełbasy". Lub włóż do kokilek do zamrażarki, ale zajmują więcej miejsca w zamrażarce, więc zawsze zamrażam wszystko w torebkach.
Krok 4:
Włóż grzyby & quot; kiełbaski & quot; do zamrażarki i zamroź. Możesz przechowywać do następnego zbioru lub nawet więcej.
Krok 5:
W razie potrzeby wyjmij taką kiełbasę grzybową, rozmrażaj w kuchence mikrofalowej przez 2-3 minuty i pokrój odpowiednią ilość grzybów, jest to bardzo wygodne. Jeśli nie używasz całej kiełbasy, resztę ponownie zawiń w torebkę i wróć do zamrażarki.
przepis na zamrażanie gotowanych kurków na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurki - 13 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g