śledzie pikantne solenie
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki. Opłucz i wyszoruj rybę. Zachowaj kawior.
Krok 2:
Zagotuj wodę z przyprawami, gotuj przez 1-2 minuty i zdejmij z ognia.
Krok 3:
Całkowicie schłodzić solankę w temperaturze pokojowej.
Krok 4:
Umieść śledzie i kawior w pojemniku.
Krok 5:
Wlać solankę.
Krok 6:
Umieść śledzie w solance w lodówce na 2-3 dni.
Krok 7:
Pokrój gotowy śledź na kawałki i podawaj.
śledź okazuje się umiarkowanie słony, więc jeśli lubisz bardzo słony, dodaj kolejną 1 łyżkę. l sól bez zjeżdżalni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g