Salaka pikantny solenie
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Rozłóż groszek czarnego i ziela angielskiego, goździki, liście laurowe w moździerzu, wlej kolendrę i imbir. Pocieramy przyprawy tłuczkiem, ale nie w proszku, ale bardziej.
2. Połóż sałatę w misce, umyj pod bieżącą wodą, a następnie spuść płyn.
3. Posyp rybę przyprawami i solą, delikatnie wymieszaj. Przykryj miskę pokrywką lub talerzem o mniejszej średnicy, Ustaw mały ładunek.
4. Wysyłamy miskę z salaką do lodówki na 12 godzin.
po określonym czasie ryby można jeść. Podczas serwowania przed podaniem możesz odciąć jej głowy i płetwy ogonowe, aby danie wyglądało pięknie i apetycznie.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Salaka - 125 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g