Salaka pikantny solenie

pikantna solona ryba w domu! Pikantny Salak solenia okazuje się nie gorszy niż sklep. Ryba nie musi być patroszona przed soleniem, powinna pozostać nienaruszona. Przed podaniem głowy i ogony można odciąć, ale nie jest to ważne.
KlayKsaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 16 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h 30 min

1. Rozłóż groszek czarnego i ziela angielskiego, goździki, liście laurowe w moździerzu, wlej kolendrę i imbir. Pocieramy przyprawy tłuczkiem, ale nie w proszku, ale bardziej.

2. Połóż sałatę w misce, umyj pod bieżącą wodą, a następnie spuść płyn.

3. Posyp rybę przyprawami i solą, delikatnie wymieszaj. Przykryj miskę pokrywką lub talerzem o mniejszej średnicy, Ustaw mały ładunek.

4. Wysyłamy miskę z salaką do lodówki na 12 godzin.

po określonym czasie ryby można jeść. Podczas serwowania przed podaniem możesz odciąć jej głowy i płetwy ogonowe, aby danie wyglądało pięknie i apetycznie.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Salaka - 125   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy