gromadnik pikantnego solenia w domu

przepyszna i aromatyczna ryba z przyprawami! Co może smakować lepiej? Prosty przepis na niesamowicie słony gromadnik. Po prostu uwielbiam gromadnik zrobiony w ten sposób! Sklep nie ma porównania. Nadaje się zarówno jako przekąska, jak i obiad, na przykład z ziemniakami.
WhiteSinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 6 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 0 % 0 g
57 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h 30 min

zaczniemy od dokładnego umycia ryby. Zostawmy to, aby szkło miało nadmiar wody, a w tym czasie zajmiemy się solanką.

wlej sól do rondla, włóż lavrushkę i goździki. Napełnij to wszystko wodą i umieść na kuchence. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez 7 minut. Zdejmij rondel z ognia, poczekaj, aż solanka całkowicie ostygnie.

teraz wypełnij gromadnik powstałą solanką, trzymaj go w nim przez 6-7 godzin w temperaturze pokojowej. Jeśli w lodówce, to dłużej. Na przykład często wkładam do lodówki na noc, a nawet do następnego wieczoru. Ale jeśli sól w ciągu dnia i potrzebujesz gotowej ryby na wieczór, to 6 godzin wystarczy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Gromadnik - 113   kcal/100g

Podobne przepisy