gromadnik pikantnego solenia w domu
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
zaczniemy od dokładnego umycia ryby. Zostawmy to, aby szkło miało nadmiar wody, a w tym czasie zajmiemy się solanką.
wlej sól do rondla, włóż lavrushkę i goździki. Napełnij to wszystko wodą i umieść na kuchence. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez 7 minut. Zdejmij rondel z ognia, poczekaj, aż solanka całkowicie ostygnie.
teraz wypełnij gromadnik powstałą solanką, trzymaj go w nim przez 6-7 godzin w temperaturze pokojowej. Jeśli w lodówce, to dłużej. Na przykład często wkładam do lodówki na noc, a nawet do następnego wieczoru. Ale jeśli sól w ciągu dnia i potrzebujesz gotowej ryby na wieczór, to 6 godzin wystarczy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Gromadnik - 113 kcal/100g