skład / składniki
metoda gotowania
jak solić brzuch łososia w domu?
brzuch łososia lub pstrąga to najgrubsze części tych gatunków ryb, więc najlepiej nadają się do solenia. Aby je posolić, nie potrzebujesz specjalnych problemów: przycięte, umyte, pokryte mieszanką solenia i to wszystko - możesz jeść rano.
Czytaj więcej. Jeśli używasz zamrożonych brzuszków, najpierw je rozmroź. Opłucz i osusz rybę. Wymieszaj sól i cukier, dodaj czarny pieprz (najlepiej świeżo zmielony bezpośrednio z młyna), posyp trochę kminkiem (niekoniecznie, tak bardzo to lubię). Posyp rybę mieszanką solenia, dobrze wymieszaj.
przykryj talerzem i dociśnij ciężarkiem. Umieść w chłodnym miejscu. Odwróć kilka razy w ciągu pierwszych 12 do 14 godzin. Solę ryby zwykle przez około trzy dni - jest to bardziej niezawodne. Następnie spłucz i podawaj jako świetną przekąskę!
weź pod uwagę, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Brzuch łososia - 310 kcal/100g