skład / składniki
metoda gotowania
kawior przed soleniem należy przebić z folii. Aby to zrobić, użyj średniej tarki lub durszlaka o wymaganym rozmiarze.
lekkimi ruchami, aby nie pękła, potrzyj kawior. Wszystkie filmy pozostają w rękach, nie będą potrzebne.
złóż kawior w naczyniu do marynowania.
dodaj sól do wody do marynaty, wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez kilka minut.
wlać kawior marynatą i dobrze wymieszać, aby wrząca woda była równomiernie rozłożona na wszystkie jajka. Kawior zmieni kolor, zmieni kolor na pomarańczowy. Odstawić we wrzącej wodzie na 10 minut.
następnie należy odcedzić kawior. Złóż gazę w trzech warstwach, przykryj dno durszlaka. Mieszając, wlej tam kawior. Pozostaw kawior, aż marynata całkowicie spłynie i ostygnie.
kawior na kanapki solony, gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kawior czerwony - 245 kcal/100g