jak solić kawior karpiowy w domu

najłatwiejsze solenie kawioru karpiowego. Rezultat jest sycący i smaczny-spróbuj! Dobrze jest rozmazać taki kawior na kanapkach, zrobić z niego nadzienie. Kawior jest umiarkowanie słony, czysty , nietłusty-rozpływa się w ustach.
katesAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 12 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 0 % 0 g
94 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

kawior przed soleniem należy przebić z folii. Aby to zrobić, użyj średniej tarki lub durszlaka o wymaganym rozmiarze.

lekkimi ruchami, aby nie pękła, potrzyj kawior. Wszystkie filmy pozostają w rękach, nie będą potrzebne.
złóż kawior w naczyniu do marynowania.

dodaj sól do wody do marynaty, wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez kilka minut.

wlać kawior marynatą i dobrze wymieszać, aby wrząca woda była równomiernie rozłożona na wszystkie jajka. Kawior zmieni kolor, zmieni kolor na pomarańczowy. Odstawić we wrzącej wodzie na 10 minut.

następnie należy odcedzić kawior. Złóż gazę w trzech warstwach, przykryj dno durszlaka. Mieszając, wlej tam kawior. Pozostaw kawior, aż marynata całkowicie spłynie i ostygnie.

kawior na kanapki solony, gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kawior czerwony - 245   kcal/100g

Podobne przepisy