Szybkie marynaty w torbie

nawet w plastikowej torbie możesz zrobić pachnące ogórki. Jeśli niespodziewanie pojawią się goście, istnieje szybki sposób na szybkie przygotowanie chrupiących ogórków kiszonych. Co więcej, przekąska okazuje się tak smaczna i pachnąca, że staje się po prostu "gwoździem" stołu. Plastikowa torba odgrywa tutaj rolę pomocniczą, najważniejsze są oczywiście ogórki, gładkie, świeże i zielone, wybierz bukiet według własnych upodobań.Możesz dodać główkę czosnku, dla miłośników ostrego, tylko ząbki czosnku należy obrać i przepuścić przez czosnek. Ogórki gotują się natychmiast, więc jeśli goście są na wyciągnięcie ręki, masz gotową przekąskę.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 63 % 5 g
węglowodany 25 % 2 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Niezbędne produkty do gotowania ogórków kiszonych. Nadal potrzebujesz całej, mocnej plastikowej torby

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie opłucz ogórki i zioła. Odetnij końce ogórków, pokrój każdy ogórek na pół, a następnie na 4 części. Pokrój warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bierzemy mocną plastikową torbę, wkładamy tam ogórki, wlewamy sól.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wysyłanie zieleni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zawiązujemy paczkę i zgniatamy i potrząsamy nią przez 5 minut. Konieczne jest, aby ogórki i warzywa wypuściły sok.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej zawartość torby do głębokiej miski. Dodaj ocet.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Olej roślinny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dokładnie wymieszaj. Zamknij pokrywkę i wstaw do lodówki na około godzinę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kiszone ogórki gotują się bardzo szybko.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ale jeśli nagle pojawią się goście, możesz podać takie ogórki 10 minut po dodaniu oleju.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy