szybkie marynaty w paczce
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Niezbędne produkty do gotowania ogórków kiszonych. Nadal potrzebujesz całej, mocnej plastikowej torby
Krok 2:
Dokładnie opłucz ogórki i zioła. Odetnij końce ogórków, pokrój każdy ogórek na pół, a następnie na 4 części. Pokrój warzywa.
Krok 3:
Bierzemy mocną plastikową torbę, wkładamy tam ogórki, wlewamy sól.
Krok 4:
Wysyłanie zieleni.
Krok 5:
Zawiązujemy paczkę i zgniatamy i potrząsamy nią przez 5 minut. Konieczne jest, aby ogórki i warzywa wypuściły sok.
Krok 6:
Wlej zawartość torby do głębokiej miski. Dodaj ocet.
Krok 7:
Olej roślinny.
Krok 8:
Dokładnie wymieszaj. Zamknij pokrywkę i wstaw do lodówki na około godzinę.
Krok 9:
Kiszone ogórki gotują się bardzo szybko.
Krok 10:
Ale jeśli nagle pojawią się goście, możesz podać takie ogórki 10 minut po dodaniu oleju.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g