szybka, lekko solona cukinia
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Przygotuj solankę: dodaj cukier i sól do wody i lekko podgrzej.
Krok 3:
Dodaj przyprawy i liść laurowy do ciepłej wody.
Krok 4:
Posiekaj zieleninę
Krok 5:
Umieść warzywa w pojemniku do marynowania cukinii.
Krok 6:
Losowo posiekaj czosnek.
Krok 7:
Dodaj czosnek do ziół.
Krok 8:
Umyj młodą cukinię pod bieżącą wodą i pokrój w plastry.
Krok 9:
Ułóż je na ziołach i czosnku
Krok 10:
Zalej solanką schłodzoną do temperatury pokojowej i krótko wymieszaj.
Krok 11:
Przykryj i pozostaw w ciepłym miejscu na 6-8 godzin. Zostawiłam na noc. Po określonym czasie przenieś cukinię do lodówki, gdzie można ją przechowywać do 4 dni.
Krok 12:
Cieszmy się pysznym i zdrowym jedzeniem :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g