lekko solone ogórki w solance na patelni

lekko solone ogórki w solance w garnku-smak lata! Lekko solone ogórki w solance w rondlu są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Najważniejsze - można to zrobić o każdej porze roku, jeśli w sprzedaży są świeże ogórki. Owoce szklarniowe doskonale nadają się do szybkiego solenia, mają słodki smak i są soczyste i chrupiące. To świetna przekąska na lunch lub kolację, danie na bezmięsny stół. Podawaj lekko solone ogórki z gotowanymi ziemniakami do mięsa, drobiu, ryb. Smacznego!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
20 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty według listy. Dobrze umyj ogórki, zmiel wodę, odetnij końcówki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw zagotuj solankę: dodaj sól, ziarna pieprzu do wody i zagotuj. Odstaw na bok, ale w międzyczasie zajmij się ogórkami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na dnie odpowiedniej patelni - świetnie nadają się szklane, ceramiczne lub zwykłe emaliowane (po prostu nie bierz aluminium) - połóż warstwę zieleni, dodaj liść laurowy, ząbki czosnku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnym krokiem jest umieszczenie ziaren kopru włoskiego i musztardy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż ogórki pokrojone w beczki - im mniejsze cięcie, tym szybciej ogórki będą gotowe. Ale drobno posiekaj chat, który planujesz zjeść dosłownie za 2-3 godziny, reszta jest większa-jak na zdjęciu, będą gotowe następnego dnia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na wierzchu ogórków ponownie umieść przyprawy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij ciepłą solanką, aby wszystkie ogórki utonęły.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przykryj odpowiednim talerzem i umieść ucisk. Usuń ogórki w chłodne miejsce. Wkładam do lodówki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnego dnia pachnące, pachnące latem, lekko solone ogórki są gotowe!

lekko solone ogórki w solance w rondlu-szybko i bez problemów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy