skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty według listy. Dobrze umyj ogórki, zmiel wodę, odetnij końcówki.
Krok 2:
Najpierw zagotuj solankę: dodaj sól, ziarna pieprzu do wody i zagotuj. Odstaw na bok, ale w międzyczasie zajmij się ogórkami.
Krok 3:
Na dnie odpowiedniej patelni - świetnie nadają się szklane, ceramiczne lub zwykłe emaliowane (po prostu nie bierz aluminium) - połóż warstwę zieleni, dodaj liść laurowy, ząbki czosnku.
Krok 4:
Następnym krokiem jest umieszczenie ziaren kopru włoskiego i musztardy.
Krok 5:
Ułóż ogórki pokrojone w beczki - im mniejsze cięcie, tym szybciej ogórki będą gotowe. Ale drobno posiekaj chat, który planujesz zjeść dosłownie za 2-3 godziny, reszta jest większa-jak na zdjęciu, będą gotowe następnego dnia.
Krok 6:
Na wierzchu ogórków ponownie umieść przyprawy.
Krok 7:
Napełnij ciepłą solanką, aby wszystkie ogórki utonęły.
Krok 8:
Przykryj odpowiednim talerzem i umieść ucisk. Usuń ogórki w chłodne miejsce. Wkładam do lodówki.
Krok 9:
Następnego dnia pachnące, pachnące latem, lekko solone ogórki są gotowe!
lekko solone ogórki w solance w rondlu-szybko i bez problemów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g