skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie solanki. Sól, cukier, pieprz i liść laurowy zalać wodą. Aby uzyskać bardziej pikantny smak, możesz dodać dwa do trzech pąków goździków.
Krok 2:
Doprowadzić do wrzenia. Zwykle gotuję przez pięć minut. Wydaje mi się, że solanka jest bardziej nasycona. Przyprawy ujawniają swój smak i aromat. Następnie odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 3:
Ryba musi być najpierw rozmrożona. Oczywiście szczęście dla tych, którzy mieszkają w pobliżu oceanu i mogą kupić świeżego śledzia. Zaleca się powolne rozmrażanie ryb. Dlatego rozmrażamy go w lodówce na dolnej półce. Po rozmrożeniu myjemy rybę. Dokładnie go badamy i wąchamy. Tak, tak. Jeśli czujesz nieprzyjemny zapach, produkt jest wyraźnie zepsuty.
Krok 4:
Umieść rybę w odpowiednim pojemniku. Posolim go w plastikowym pojemniku z pokrywką. Możesz użyć szklanych pojemników, takich jak słoik. Napełnij śledzie schłodzoną solanką. Zamykamy pokrywkę i wysyłamy do lodówki. Po dwóch dniach wyjmujemy.
Krok 5:
Odcinamy głowę, wyjmujemy wnętrzności. Usuwamy kości i usuwamy skórę. Pokrój filety śledziowe na małe kawałki, dodaj trochę oleju roślinnego, cebuli, ziół. To już według Twojego gustu. Smacznego.
tradycyjnie gotowane ziemniaki, chleb Borodino są podawane śledziowi.
śledzie można pokroić, zalać olejem roślinnym i przechowywać w szklanym pojemniku z szczelnie zamkniętą pokrywką do czterech dni.
jeśli masz dużo ryb, część można zamrozić.
podobnie lekko solona ryba może być użyta do przygotowania ulubionej sałatki i ndash; śledź pod futrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g