śledzie domowe lekko solone

ach, śledź! Niedrogie, pożywne, zdrowe i bardzo smaczne. Zwracam uwagę na prosty przepis na solenie domowego siodła. Okazuje się bardzo smaczny. I na chlebie, z ziemniakami i sałatką. A ile korzyści ma ta ryba. Duża ilość kwasów tłuszczowych omega-3, witaminy D i witamin z grupy B. Czy nie jest to konieczne, aby spowolnić starzenie? Więc regularnie spożywaj ryby. A jeśli nie ufasz produktowi sklepowemu, przygotuj się według następującego przepisu.
SwietłankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 5 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 20 % 2 g
58 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie solanki. Sól, cukier, pieprz i liść laurowy zalać wodą. Aby uzyskać bardziej pikantny smak, możesz dodać dwa do trzech pąków goździków.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Doprowadzić do wrzenia. Zwykle gotuję przez pięć minut. Wydaje mi się, że solanka jest bardziej nasycona. Przyprawy ujawniają swój smak i aromat. Następnie odstawiamy do ostygnięcia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ryba musi być najpierw rozmrożona. Oczywiście szczęście dla tych, którzy mieszkają w pobliżu oceanu i mogą kupić świeżego śledzia. Zaleca się powolne rozmrażanie ryb. Dlatego rozmrażamy go w lodówce na dolnej półce. Po rozmrożeniu myjemy rybę. Dokładnie go badamy i wąchamy. Tak, tak. Jeśli czujesz nieprzyjemny zapach, produkt jest wyraźnie zepsuty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść rybę w odpowiednim pojemniku. Posolim go w plastikowym pojemniku z pokrywką. Możesz użyć szklanych pojemników, takich jak słoik. Napełnij śledzie schłodzoną solanką. Zamykamy pokrywkę i wysyłamy do lodówki. Po dwóch dniach wyjmujemy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Odcinamy głowę, wyjmujemy wnętrzności. Usuwamy kości i usuwamy skórę. Pokrój filety śledziowe na małe kawałki, dodaj trochę oleju roślinnego, cebuli, ziół. To już według Twojego gustu. Smacznego.

tradycyjnie gotowane ziemniaki, chleb Borodino są podawane śledziowi.
śledzie można pokroić, zalać olejem roślinnym i przechowywać w szklanym pojemniku z szczelnie zamkniętą pokrywką do czterech dni.
jeśli masz dużo ryb, część można zamrozić.
podobnie lekko solona ryba może być użyta do przygotowania ulubionej sałatki i ndash; śledź pod futrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy