skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Naprawdę nie lubię, gdy deska pachnie rybą, więc kiedy wycinam rybę, owijam deskę w torbę
Krok 3:
Wykonujemy nacięcie wzdłuż pleców
Krok 4:
Usuń skórę
Krok 5:
Wyjmujemy wnętrzności, pozbywamy się czarnego filmu w brzuchu, wyjmujemy środkową kość, a następnie usuwamy pozostałe kości (z reguły nie ma ich już wiele)
Krok 6:
Filety kroimy
Krok 7:
Wlać ocet
Krok 8:
Mieszamy
Krok 9:
Wkładamy pod prasę na 30 minut
Krok 10:
W międzyczasie przygotujemy warzywa-cebulę kroimy w cienkie ćwiartki
Krok 11:
Marchewki trzy na koreańskiej tarce
Krok 12:
Po 30 minutach spuszczamy ponad połowę płynu ze śledzia
Krok 13:
W ten sposób - pozwól, aby część płynu pozostała ze śledziem.
Krok 14:
Dodaj cebulę, wymieszaj
Krok 15:
Przełóż czosnek przez prasę
Krok 16:
Dodaj sól
Krok 17:
Cukier
Krok 18:
Olej roślinny
Krok 19:
Sos sojowy
Krok 20:
Czerwona ostra papryka na czubku noża
Krok 21:
Zmielimy ziarna kolendry w moździerzu-wybieram ziarna, ponieważ wydają mi się bardziej aromatyczne
Krok 22:
Ale oczywiście możesz wziąć mieloną kolendrę, a nawet gotową koreańską przyprawę do marchwi
Krok 23:
Dodaj marchewkę
Krok 24:
W razie potrzeby dodajemy prażony sezam-bardzo go lubię
Krok 25:
Dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki były równomiernie rozłożone
Krok 26:
Wkładamy pod prasę na 12 godzin, jest to możliwe więcej - jak pokazało doświadczenie, danie z każdym dniem stawało się jeszcze smaczniejsze,ale niestety nie zostało długo)
Krok 27:
Nasz śledź heh jest gotowy!
Krok 28:
Próbujemy-śledź okazuje się bardzo smaczny i delikatny
Krok 29:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal / 100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal / 100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal / 100g