śledzie heh po koreańsku

Pikantny delikatny i bardzo smaczny śledź urozmaica twoje menu! Ugotowałem to danie po raz pierwszy i powiedzieć, że mi się podobało - nic nie powiedzieć! Chcę podzielić się z Wami tym niesamowitym śledziem, a na pewno ugotuję go więcej niż raz!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 9 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 28 % 7 g
131 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 13 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Naprawdę nie lubię, gdy deska pachnie rybą, więc kiedy wycinam rybę, owijam deskę w torbę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wykonujemy nacięcie wzdłuż pleców

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Usuń skórę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmujemy wnętrzności, pozbywamy się czarnego filmu w brzuchu, wyjmujemy środkową kość, a następnie usuwamy pozostałe kości (z reguły nie ma ich już wiele)

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Filety kroimy

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlać ocet

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mieszamy

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wkładamy pod prasę na 30 minut

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W międzyczasie przygotujemy warzywa-cebulę kroimy w cienkie ćwiartki

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Marchewki trzy na koreańskiej tarce

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po 30 minutach spuszczamy ponad połowę płynu ze śledzia

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    W ten sposób - pozwól, aby część płynu pozostała ze śledziem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj cebulę, wymieszaj

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przełóż czosnek przez prasę

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj sól

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Cukier

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Olej roślinny

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Sos sojowy

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Czerwona ostra papryka na czubku noża

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Zmielimy ziarna kolendry w moździerzu-wybieram ziarna, ponieważ wydają mi się bardziej aromatyczne

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Ale oczywiście możesz wziąć mieloną kolendrę, a nawet gotową koreańską przyprawę do marchwi

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Dodaj marchewkę

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    W razie potrzeby dodajemy prażony sezam-bardzo go lubię

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki były równomiernie rozłożone

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Wkładamy pod prasę na 12 godzin, jest to możliwe więcej - jak pokazało doświadczenie, danie z każdym dniem stawało się jeszcze smaczniejsze,ale niestety nie zostało długo)

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Nasz śledź heh jest gotowy!

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Próbujemy-śledź okazuje się bardzo smaczny i delikatny

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal / 100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal / 100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy