Małosolny śledź w domu z marynowaną cebulą

Śledź w oleju - to takie proste, ale pyszne ! Jest bardzo łatwy do przygotowania, a jeśli w lodówce znajduje się przygotowany słoik, zawsze będzie poszukiwany i nie pozostanie długo. Szczególnie dobry z ziemniakami ! Śledź marynowany w oleju i z cebulą okazuje się najdelikatniejszy i ma doskonały aromat. Miłośnicy tego dania zawsze znajdą się w dni powszednie i przy świątecznym stole !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 29 października-4 listopada

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 58 % 19 g
węglowodany 12 % 4 g
220 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty, wybierz większy śledź, tłusty. Dobrze, jeśli trafią" chłopcy & quot;. Tym razem miałem OLUTORSKĄ.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw przygotuj i pokrój cebulę w półpierścienie, niezbyt cienkie, gdzieś 0,4 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj marynatę, aby cebula miała czas stać podczas obierania śledzia. Usuń pióra cebuli, umieszczając je w wolnej misce. Dodaj 3 godziny. l. cukier, niepełna łyżeczka. sól, pieprz, zalej 1-2 łyżki.l. ocet 9%, a następnie FST.L. bezwonny olej roślinny. Wymieszaj i pozostaw do marynowania na 20-30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nie dodaję wody do marynaty, sama dobra cebula pozwoli na wystarczającą ilość soku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Filetuj rybę: - odetnij głowę. Od płetwy ogonowej 0,5 cm brzuch. Oczyść wnętrze, spłucz pod chłodną wodą, dobrze usuń resztki filmu z brzucha. Osusz ręcznikiem i wykonaj płytkie nacięcie z tyłu, przycinając płetwę z obu stron, również wzdłuż brzucha aż do ogona.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Usuń górne i tylne płetwy. Delikatnie podnieś i zdejmij skórę, wygodniej jest mi od głowy, ale możesz też od ogona, a następnie odciąć ogon./ Jeśli skóra nie jest dobrze usunięta, pomóż łatwo przyciąć nożem. Z wysokiej jakości, świeże ryby skóra jest usuwany bardzo łatwo/.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie usuń grzbiet-przesuń kciukiem wzdłuż nacięcia pleców, pomagając uwolnić duże kości ostrzem noża, a następnie łatwo pociągnij grzbiet, łatwo oddzieli się od tuszy.Zrób to również z drugą połówką, otrzymamy dwa filety. Ostrożnie usuń wszystkie kości, pomagając pęsetą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ostrym nożem pokrój filety ukośnie o szerokości 1,5-2 cm lub większej, to zależy od Twojego gustu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W słoiku 0,720 włóż pokrojony filet warstwami na przemian z marynowaną cebulą, wlej 4-5 łyżek.l. olej roślinny. Jeśli lubisz marynowane śledzie, dodaj całą marynatę z cebuli, a następnie zalej olejem do góry. Zamknij pokrywkę, przechowuj w lodówce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Możesz podawać od razu, bardzo smacznie z ziemniakami w dowolnej wersji. Jako przekąska, oprócz cebuli, uzupełnia się chrupiącym ogórkiem, grzybami, oliwkami i oliwkami.. Rozłóż na dużym naczyniu lub śledziu.

Małosolny jest uważany za śledzia, który był solony przez 24-36 godzin. Jeśli ryba jest solona przez dłuższy czas, to z każdym dniem będzie coraz bardziej słona i nie jest już uważana za soloną. Do tego przepisu lepiej nadaje się ryba lekko solona.
dobry, wyselekcjonowany, tłusty śledź. Lepiej-Olutorskaya. Co to jest i czym różni się od zwykłego? Śledź olutorski jest standardem w świecie śledzia. Wydobywa się go wyłącznie w zatoce Olutorskiej Morza Beringa w pobliżu północno-wschodniej Kamczatki, jest duży i gruby. Właśnie tego potrzebujemy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy