skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty, wybierz większy śledź, tłusty. Dobrze, jeśli trafią" chłopcy & quot;. Tym razem miałem OLUTORSKĄ.
Krok 2:
Najpierw przygotuj i pokrój cebulę w półpierścienie, niezbyt cienkie, gdzieś 0,4 cm.
Krok 3:
Przygotuj marynatę, aby cebula miała czas stać podczas obierania śledzia. Usuń pióra cebuli, umieszczając je w wolnej misce. Dodaj 3 godziny. l. cukier, niepełna łyżeczka. sól, pieprz, zalej 1-2 łyżki.l. ocet 9%, a następnie FST.L. bezwonny olej roślinny. Wymieszaj i pozostaw do marynowania na 20-30 minut.
Krok 4:
Nie dodaję wody do marynaty, sama dobra cebula pozwoli na wystarczającą ilość soku.
Krok 5:
Filetuj rybę: - odetnij głowę. Od płetwy ogonowej 0,5 cm brzuch. Oczyść wnętrze, spłucz pod chłodną wodą, dobrze usuń resztki filmu z brzucha. Osusz ręcznikiem i wykonaj płytkie nacięcie z tyłu, przycinając płetwę z obu stron, również wzdłuż brzucha aż do ogona.
Krok 6:
Usuń górne i tylne płetwy. Delikatnie podnieś i zdejmij skórę, wygodniej jest mi od głowy, ale możesz też od ogona, a następnie odciąć ogon./ Jeśli skóra nie jest dobrze usunięta, pomóż łatwo przyciąć nożem. Z wysokiej jakości, świeże ryby skóra jest usuwany bardzo łatwo/.
Krok 7:
Następnie usuń grzbiet-przesuń kciukiem wzdłuż nacięcia pleców, pomagając uwolnić duże kości ostrzem noża, a następnie łatwo pociągnij grzbiet, łatwo oddzieli się od tuszy.Zrób to również z drugą połówką, otrzymamy dwa filety. Ostrożnie usuń wszystkie kości, pomagając pęsetą.
Krok 8:
Ostrym nożem pokrój filety ukośnie o szerokości 1,5-2 cm lub większej, to zależy od Twojego gustu.
Krok 9:
W słoiku 0,720 włóż pokrojony filet warstwami na przemian z marynowaną cebulą, wlej 4-5 łyżek.l. olej roślinny. Jeśli lubisz marynowane śledzie, dodaj całą marynatę z cebuli, a następnie zalej olejem do góry. Zamknij pokrywkę, przechowuj w lodówce.
Krok 10:
Możesz podawać od razu, bardzo smacznie z ziemniakami w dowolnej wersji. Jako przekąska, oprócz cebuli, uzupełnia się chrupiącym ogórkiem, grzybami, oliwkami i oliwkami.. Rozłóż na dużym naczyniu lub śledziu.
Małosolny jest uważany za śledzia, który był solony przez 24-36 godzin. Jeśli ryba jest solona przez dłuższy czas, to z każdym dniem będzie coraz bardziej słona i nie jest już uważana za soloną. Do tego przepisu lepiej nadaje się ryba lekko solona.
dobry, wyselekcjonowany, tłusty śledź. Lepiej-Olutorskaya. Co to jest i czym różni się od zwykłego? Śledź olutorski jest standardem w świecie śledzia. Wydobywa się go wyłącznie w zatoce Olutorskiej Morza Beringa w pobliżu północno-wschodniej Kamczatki, jest duży i gruby. Właśnie tego potrzebujemy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g