Deli wieprzowy z kolendrą i przyprawami

przygotuj pyszną wieprzowinę do kanapek i krojenia! Balik wieprzowy jest bardziej znany z kupowania w supermarkecie. Ale po ugotowaniu go przynajmniej raz w domu nie będziesz chciał jeść sklepu! Domowy, pachnący, z wysokiej jakości świeżego mięsa Balik - nie tylko nie zaszkodzi, ale także stanie się przydatnym daniem w codziennym menu rodziny! Gotowanie zajmuje dużo czasu, ale praktycznie cały czas to czas ekspozycji. Bezpośredni udział kucharza-nie więcej niż godzinę!
Halina PiotrAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 14 g
tłuszcze 58 % 19 g
węglowodany 0 % 0 g
230 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 D 1 h

wieprzowina jest najpopularniejszym rodzajem mięsa, jak nie przekręcać. W związku z tym istnieje wiele sposobów gotowania wieprzowiny. Bardziej tradycyjne metody obejmują gotowanie, smażenie i pieczenie. Mięso to służy również do przygotowywania konserw, suszonych, wędzonych. Nie jest tajemnicą, że wieprzowina jest niezbędnym składnikiem wielu zup i bulionów, a także służy do robienia kotletów, pysznych kebabów lub gulaszu. Bardzo smaczne jest również samodzielne danie, które jest kawałkiem pieczonej lub suszonej wieprzowiny. Dalik wieprzowy to przysmak mięsny wykonany z jednego kawałka wieprzowiny. Jest natychmiast solony, a następnie suszony. Do gotowania lepiej wybrać mięso młodych zwierząt, z minimalną zawartością tkanki łącznej i tłuszczowej.

1. Schab dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Suszymy ręcznikami papierowymi.

2. A teraz zwiń wieprzowinę w grubej soli. Musisz go dokładnie zwinąć ze wszystkich stron.

3. Włóż mięso do szklanego lub emaliowanego pojemnika. Przykryj pokrywką o mniejszej średnicy.

4. Na górze umieszczamy ładunek. Wysyłamy projekt do lodówki. Zostawiamy na trzy dni. W tym czasie okresowo obracamy mięso.

5. Po określonym czasie przetrzyj soloną wieprzowinę papierowymi lub tkaninowymi serwetkami.

6. Suche przyprawy, a mianowicie czerwony i czarny pieprz mielony, kolendra i papryka, wlać do miski. Mieszać.

7. Powstałą mieszanką przypraw pocieramy wieprzowinę ze wszystkich stron. Owijamy mięso kawałkiem tkaniny. Bandażujemy sznurkiem.

8. Zawieszamy przedmiot w dobrze wentylowanym pomieszczeniu na około pięć do siedmiu dni.

po określonym czasie Deli można jeść.

miłej degustacji!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy