skład / składniki
metoda gotowania
wieprzowina jest najpopularniejszym rodzajem mięsa, jak nie przekręcać. W związku z tym istnieje wiele sposobów gotowania wieprzowiny. Bardziej tradycyjne metody obejmują gotowanie, smażenie i pieczenie. Mięso to służy również do przygotowywania konserw, suszonych, wędzonych. Nie jest tajemnicą, że wieprzowina jest niezbędnym składnikiem wielu zup i bulionów, a także służy do robienia kotletów, pysznych kebabów lub gulaszu. Bardzo smaczne jest również samodzielne danie, które jest kawałkiem pieczonej lub suszonej wieprzowiny. Dalik wieprzowy to przysmak mięsny wykonany z jednego kawałka wieprzowiny. Jest natychmiast solony, a następnie suszony. Do gotowania lepiej wybrać mięso młodych zwierząt, z minimalną zawartością tkanki łącznej i tłuszczowej.
1. Schab dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Suszymy ręcznikami papierowymi.
2. A teraz zwiń wieprzowinę w grubej soli. Musisz go dokładnie zwinąć ze wszystkich stron.
3. Włóż mięso do szklanego lub emaliowanego pojemnika. Przykryj pokrywką o mniejszej średnicy.
4. Na górze umieszczamy ładunek. Wysyłamy projekt do lodówki. Zostawiamy na trzy dni. W tym czasie okresowo obracamy mięso.
5. Po określonym czasie przetrzyj soloną wieprzowinę papierowymi lub tkaninowymi serwetkami.
6. Suche przyprawy, a mianowicie czerwony i czarny pieprz mielony, kolendra i papryka, wlać do miski. Mieszać.
7. Powstałą mieszanką przypraw pocieramy wieprzowinę ze wszystkich stron. Owijamy mięso kawałkiem tkaniny. Bandażujemy sznurkiem.
8. Zawieszamy przedmiot w dobrze wentylowanym pomieszczeniu na około pięć do siedmiu dni.
po określonym czasie Deli można jeść.
miłej degustacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g