lekko solone pomidory koktajlowe

Jednym ze sposobów przygotowania przekąski jest pomidor. Lekko solone pomidory koktajlowe są bardzo smaczne. Mają mnóstwo zalet w porównaniu ze zwykłymi pomidorami. Ich skóra jest cienka i delikatna, jest pyszna. Są małe, co oznacza, że są wygodne do jedzenia. Wiśnie są szybko solone, ponownie dzięki niewielkim rozmiarom. Możesz wybrać zarówno czerwone, jak i żółte owoce - są równie smaczne. Ten przepis jest dość niezwykły, nie ma w nim zwykłych zieleni: kopru, kolendry, pietruszki, bazylii. Zamiast tego dodaje się świeżą miętę.
LubawaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
14 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

aby pomidory szybko się soliły, przekłuwa się je wykałaczką. Możesz przebić nawet w kilku miejscach. Pozwoli to solance odżywić warzywa w krótkim czasie. Pomidory można solić w słoikach, do tego celu nadaje się również emaliowana patelnia z pokrywką. Pomidory powinny być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Cukier w tym przepisie pomaga złagodzić smak pomidora. Jeśli chcesz uzyskać ostrzejszy smak, nie możesz dodać cukru. Gorący ambasador to jeden z najszybszych sposobów na przygotowanie pysznych, lekko solonych pomidorów.

1. Umyj wiśnie pod bieżącą wodą, usuń łodygi. Upewnij się, że zepsute owoce nie zostaną złapane.

2. Przebij każdy pomidor drewnianym szpikulcem w miejscu mocowania łodygi. Możesz to zrobić wykałaczką.

3. Obierz czosnek, pokrój każdy ząbek na kilka części wzdłuż. Moje liście mięty pod bieżącą wodą.

4. Pomidory układamy w czystych słoikach. Do każdego słoika dodaj czosnek i liście mięty, a także kilka groszków czarnego pieprzu.

5. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia. Doprowadź wodę do wrzenia, a następnie dodaj sól i cukier. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuszczą.

6. Zalej pomidory powstałą solanką, przykryj pokrywkami. Wlej natychmiast, nie czekając, aż ostygnie. To gorący ambasador.

7. Pozostaw w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny, aż solanka całkowicie ostygnie. Po określonym czasie pomidory można już jeść.

gdy solanka ostygnie, włóż słoiki do lodówki. W razie potrzeby wyjmujemy pomidory.

miłej degustacji!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy