lekko solone ogórki z czosnkiem i papryką
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1.Odetnij świeże ogórki 0,5 cm na obu końcach, pokrój ogórek na 4 części.
2.Drobno posiekaj czosnek, koperek, ostrą paprykę.
3.W misce wymieszaj sól, cukier, pieprz, koperek, czosnek i zirę.
4.Umieść 1 rząd ogórków w pojemniku, posyp mieszanką przypraw na wierzchu, umieść ogórki w 2 rzędach i ponownie posyp mieszanką przypraw, a więc ułóż wszystkie ogórki.
5.Zamknij szczelnie pokrywką i lekko wstrząśnij. Wstaw do lodówki na 8 godzin. Lekko solone ogórki są gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g


