lekko solone ogórki z czosnkiem i papryką

lekko solone ogórki-apetyczne, chrupiące i aromatyczne. Lekko solone ogórki od dawna zajmują miejsce w tabeli liderów sezonu letniego. Istnieje wiele przepisów na gotowanie lekko solonych ogórków, jesteśmy pewni, że masz swój własny, sprawdzony przepis, ale zawsze chcesz spróbować gotować w nowy sposób, aby ogórki były apetyczne, chrupiące i pachnące. Jesteśmy pewni, że dzięki naszemu przepisowi uzyskasz dokładnie taki wynik. Pozostaje tylko ugotować i z głośnym chrupnięciem ugryźć świeżo dojrzewający, lekko solony ogórek.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
20 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1.Odetnij świeże ogórki 0,5 cm na obu końcach, pokrój ogórek na 4 części.
2.Drobno posiekaj czosnek, koperek, ostrą paprykę.
3.W misce wymieszaj sól, cukier, pieprz, koperek, czosnek i zirę.
4.Umieść 1 rząd ogórków w pojemniku, posyp mieszanką przypraw na wierzchu, umieść ogórki w 2 rzędach i ponownie posyp mieszanką przypraw, a więc ułóż wszystkie ogórki.
5.Zamknij szczelnie pokrywką i lekko wstrząśnij. Wstaw do lodówki na 8 godzin. Lekko solone ogórki są gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy