marchewka z ziołami i koperkiem na zimę

świeże warzywa do gotowania każdego posiłku, przez cały rok! Dzięki temu przepisowi możesz zachować zielenie na zimę, wszystkie przydatne witaminy i właściwości. Zielenie o wyraźnym smaku i aromacie pozwalają nam przez całą zimę cieszyć się jego przydatnymi właściwościami w zupach i drugich daniach.
lasiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 71 % 5 g
24 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Możesz użyć zieleni, która najbardziej Ci się podoba. Najważniejsze, że byłby świeży, nie wietrzny. Posortuj gałązki zieleni, spłucz pod bieżącą wodą, możesz najpierw wlać ciepłą wodę do naczynia i moczyć przez 10-15 minut.
2. Rozłóż umyte warzywa na ręczniku, aby szkło było płynne. Jak wyschnie, pokrój.
3. Wkładamy do czystych, suchych słoików. Warstwa posiekanych ziół, naprzemiennie z warstwą soli. Lekko ubijamy, zamykamy pokrywkami i wkładamy do lodówki do przechowywania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Liście buraka - 12   kcal/100g
  • Marchewka - 35   kcal/100g

Podobne przepisy