jarmuż z burakami i korzeniem selera na zimę

chrupiąca, pikantna kapusta na zimę! Okazuje się, że kapusta jest bardzo smaczna na zimę! Chrupiące, umiarkowanie ostre.
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
24 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 D 30 min

rozdrobnij kapustę, włóż do miski, Posol, ugniataj ręką. Buraki umyć, zetrzeć, wymieszać z kapustą, dodać paprykę. Przygotuj marynatę: umyj seler, obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do wody, dodaj ocet, ziele angielskie, zagotuj. Kapustę z burakami przełożyć z głębokiej emaliowanej miski, dodać marynatę. Płyn powinien być większy o 2 palce nad warzywami. Marynuj przez 3 dni w ciepłym miejscu. Włóż do słoików, zamknij pokrywkę, pozostaw do przechowywania na zimę

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy