kawior szczupakowy z czosnkiem

Przygotuj elegancką przekąskę rybną! To jest pyszne! Kawior szczupak z czosnkiem to pyszna przekąska! Przygotowanie jest bardzo proste, składniki są minimalne, ale smak... Trzeba spróbować!
MastehapAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 6 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 9 % 1 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Przygotowujemy kawior:

w tym celu bierzemy kawior szczupakowy, spłukujemy go zimną wodą (bezpośrednio w workach). Następnie włóż do miski i zalej wrzącą wodą, pozostaw na 5 minut. W tym czasie nie zapomnij wymieszać, aby wrząca woda dostała się wszędzie. Następnie spuszczamy wodę i przepuszczamy kawior przez sito, aby pozostały filmy, a jaja przeszły przez sito.

powstały kawior myjemy trzy razy (aż woda będzie czysta) i rozprowadzamy na gazie, aby szkło było płynne.

następnie powtórz poprzedni proces: zalej wrzącą wodą, przytrzymaj przez kilka minut i połóż na gazie.

2. Gotowanie solanki:

w stromej wrzącej wodzie rozpuszczamy grubokrystaliczną sól. Natychmiast napełnij kawior tą solanką, wymieszaj i przykryj pokrywką, aby solanka nie ostygła bardzo szybko. Więc kawior powinien stać przez 10 minut.

połóż gazę na sicie, rozłóż kawior, pozwól wodzie spłynąć. Następnie zawieszamy gazę na 15 minut, aby w 100% pozbyć się nadmiaru wilgoci.

3. Teraz zabawa:

wymieszaj kawior z drobno posiekanym koperkiem, wyciśnij czosnek przez prasę, dodaj oliwę z oliwek. Smakujemy.

serwujemy chrupiące tosty i delektujemy się kanapkami!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kawior szczupak - 87   kcal/100g

Podobne przepisy