skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotowujemy kawior:
w tym celu bierzemy kawior szczupakowy, spłukujemy go zimną wodą (bezpośrednio w workach). Następnie włóż do miski i zalej wrzącą wodą, pozostaw na 5 minut. W tym czasie nie zapomnij wymieszać, aby wrząca woda dostała się wszędzie. Następnie spuszczamy wodę i przepuszczamy kawior przez sito, aby pozostały filmy, a jaja przeszły przez sito.
powstały kawior myjemy trzy razy (aż woda będzie czysta) i rozprowadzamy na gazie, aby szkło było płynne.
następnie powtórz poprzedni proces: zalej wrzącą wodą, przytrzymaj przez kilka minut i połóż na gazie.
2. Gotowanie solanki:
w stromej wrzącej wodzie rozpuszczamy grubokrystaliczną sól. Natychmiast napełnij kawior tą solanką, wymieszaj i przykryj pokrywką, aby solanka nie ostygła bardzo szybko. Więc kawior powinien stać przez 10 minut.
połóż gazę na sicie, rozłóż kawior, pozwól wodzie spłynąć. Następnie zawieszamy gazę na 15 minut, aby w 100% pozbyć się nadmiaru wilgoci.
3. Teraz zabawa:
wymieszaj kawior z drobno posiekanym koperkiem, wyciśnij czosnek przez prasę, dodaj oliwę z oliwek. Smakujemy.
serwujemy chrupiące tosty i delektujemy się kanapkami!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kawior szczupak - 87 kcal/100g