ogórki z koperkiem i czosnkiem w soku z limonki w opakowaniu
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Weź małe ogórki, umyj je, osusz i pokrój na 4 części.
2. Posiekaj koperek i czosnek.
3. Wyciśnij sok z limonki.
4. Złóż ogórki, koperek i czosnek w ciasną plastikową torbę, dodaj sól i sok z limonki.
5. Zawiąż torebkę mocno i potrząśnij nią kilka razy, aby dressing równomiernie rozprowadził się na ogórkach.
6. Wstaw torbę do lodówki na dwie godziny.
7. Ułóż ogórki na talerzu i polej pozostałym sosem w torebce.
to proste danie dobrze komponuje się z daniami mięsnymi, ale może być również używane jako dodatek do bezmięsnych potraw.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g