ogórki z koperkiem i czosnkiem w soku z limonki w opakowaniu

pikantne oryginalne lekko solone ogórki na obiad! Nie ma nic prostszego! Ogórki okazują się niesamowicie smaczne, a co najważniejsze, są przygotowywane prosto i bardzo szybko. Istnieje wiele odmian tego przepisu, ale uwielbiam ten, ponieważ sok z limonki dodaje mu specjalnych nut. Te lekko solone ogórki dobrze sprawdzają się zarówno na pikniki, jak i na rodzinny obiad, a nawet świąteczny stół. Podstawową wskazówką przy ich przygotowywaniu jest zrobienie ich dużo, ponieważ po prostu" odparowują " natychmiast po podaniu ;)
ReveRitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
18 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Weź małe ogórki, umyj je, osusz i pokrój na 4 części.
2. Posiekaj koperek i czosnek.
3. Wyciśnij sok z limonki.
4. Złóż ogórki, koperek i czosnek w ciasną plastikową torbę, dodaj sól i sok z limonki.
5. Zawiąż torebkę mocno i potrząśnij nią kilka razy, aby dressing równomiernie rozprowadził się na ogórkach.
6. Wstaw torbę do lodówki na dwie godziny.
7. Ułóż ogórki na talerzu i polej pozostałym sosem w torebce.

to proste danie dobrze komponuje się z daniami mięsnymi, ale może być również używane jako dodatek do bezmięsnych potraw.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g

Podobne przepisy