lekko solone ogórki z chili w opakowaniu

pikantne lekko solone ogórki przypadną do gustu prawdziwym smakoszom! Wybierasz się na piknik i nie wiesz, co jest niezwykłe, aby ugotować mięso? Oferuję prosty i szybki przepis na bardzo smaczne lekko solone ogórki, którymi z pewnością zaskoczysz wszystkich krewnych i przyjaciół. W naszej rodzinie ta przekąska jest ogromnym sukcesem!
ReveRitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
20 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 10 min

najpierw musisz przygotować ogórki. Pokrój je na małe kawałki. Możesz pokroić je wzdłuż na kilka części lub w poprzek na małe kawałki, jeśli chcesz. Wolę drugą opcję.

wkładamy kawałki ogórków do gęstej plastikowej torby, dodajemy tam sól, chili pokrojone w plasterki, drobno posiekany koperek i posiekany czosnek, liście wiśni i chrzanu, ziarna pieprzu. Następnie wypuszczamy powietrze z torby i szczelnie zamykamy, po czym dobrze wstrząsamy i mieszamy.

opakowanie należy pozostawić na 2-3 godziny, aby ogórki dobrze się ugotowały, ale jeśli masz czas, poczekaj trochę dłużej, a wtedy ogórki będą jeszcze bardziej aromatyczne i chrupiące!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Liście wiśni - 0   kcal/100g

Podobne przepisy