lekko solone ogórki z chili w opakowaniu
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
najpierw musisz przygotować ogórki. Pokrój je na małe kawałki. Możesz pokroić je wzdłuż na kilka części lub w poprzek na małe kawałki, jeśli chcesz. Wolę drugą opcję.
wkładamy kawałki ogórków do gęstej plastikowej torby, dodajemy tam sól, chili pokrojone w plasterki, drobno posiekany koperek i posiekany czosnek, liście wiśni i chrzanu, ziarna pieprzu. Następnie wypuszczamy powietrze z torby i szczelnie zamykamy, po czym dobrze wstrząsamy i mieszamy.
opakowanie należy pozostawić na 2-3 godziny, aby ogórki dobrze się ugotowały, ale jeśli masz czas, poczekaj trochę dłużej, a wtedy ogórki będą jeszcze bardziej aromatyczne i chrupiące!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Liście wiśni - 0 kcal/100g