papryka Tarkin z kapustą

pikantna przekąska na świąteczny stół lub rodzinny obiad! W naszej rodzinie w piwnicy zawsze jest kilka słoików solonej papryki Tarkin, mimo że bardzo szybko się rozchodzi. Ale dbamy o część zapasów na specjalną okazję, na przykład urodziny lub rocznicę. Ostry, kwaśny - co jest potrzebne do przekąski lub mięsa! Liczba produktów jest przeznaczona dla 2-3 trzylitrowych puszek.
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
20 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 D 40 min

pieprz lekko naciąć na górze i sprawdzić robactwo. Umyć, blanszować, złożyć płasko w szeroki durszlak i pod prasę, aby szkło woda.

gdy papryka ostygnie, a woda spłynie, ułóż słoiki warstwami zmieszanymi z liśćmi kapusty, gdzieniegdzie wokół krawędzi słoika marchewki w pierścieniach-dla piękna. Na dnie słoików umieść kilka ząbków czosnku, suszone kwiatostany koperku, ziarna pieprzu.

w przypadku solanki wymieszaj sól i ocet z wodą, aż sól całkowicie się rozpuści. I wlej do nich słoiki z pieprzem.

pozostaw w ciemnym miejscu do fermentacji przez 10 dni. W razie potrzeby dodaj solankę.

po zwinięciu lub zamknięciu kapronową pokrywką.

pyszne i udane pikle!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Pieprz Tarkin - 40   kcal/100g

Podobne przepisy