Jak zrobić kawior miętowy

doskonałe domowe przygotowanie-smaczne, zdrowe! W rzeczywistości gotowanie kawioru miętusa nie jest trudne.
WhiteSinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 21 g
tłuszcze 32 % 10 g
węglowodany 0 % 0 g
161 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D 20 min
musisz wziąć surowy kawior miętusa, ale staraj się nie uszkodzić filmu, w który kawior jest "owinięty".
przenieś kawior miętusa w folii do durszlaka, zalej wrzącą wodą. Następnie łatwiej będzie usunąć folię, a sam kawior stanie się bardziej miękki.
usuń folię, przenieś kawior do szklanego naczynia.
z wody i soli ugotuj solankę, dodając pieprz. Ostudzić do 60 stopni. Zalej kawior solanką.
umieść naczynia z kawiorem w chłodnym miejscu.
kawior miętowy będzie gotowy za trzy dni.
gotowy kawior należy przenieść do słoika i przechowywać w lodówce pod pokrywką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kawior czerwony - 245   kcal/100g

Podobne przepisy