Jak zrobić kawior miętowy
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
musisz wziąć surowy kawior miętusa, ale staraj się nie uszkodzić filmu, w który kawior jest "owinięty".
przenieś kawior miętusa w folii do durszlaka, zalej wrzącą wodą. Następnie łatwiej będzie usunąć folię, a sam kawior stanie się bardziej miękki.
usuń folię, przenieś kawior do szklanego naczynia.
z wody i soli ugotuj solankę, dodając pieprz. Ostudzić do 60 stopni. Zalej kawior solanką.
umieść naczynia z kawiorem w chłodnym miejscu.
kawior miętowy będzie gotowy za trzy dni.
gotowy kawior należy przenieść do słoika i przechowywać w lodówce pod pokrywką.
przenieś kawior miętusa w folii do durszlaka, zalej wrzącą wodą. Następnie łatwiej będzie usunąć folię, a sam kawior stanie się bardziej miękki.
usuń folię, przenieś kawior do szklanego naczynia.
z wody i soli ugotuj solankę, dodając pieprz. Ostudzić do 60 stopni. Zalej kawior solanką.
umieść naczynia z kawiorem w chłodnym miejscu.
kawior miętowy będzie gotowy za trzy dni.
gotowy kawior należy przenieść do słoika i przechowywać w lodówce pod pokrywką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kawior czerwony - 245 kcal/100g