skład / składniki
metoda gotowania
cóż, która gospodyni nie zbiera białej kapusty na zimę? A przepisy zawierające białą kapustę są bardzo liczne. Chcę podzielić się z wami takim pysznym jak biała kapusta kiszona z warzywami. Aby przygotować tę przekąskę, musisz przygotować następujące warzywa: 2 kg białej kapusty, 2 kg marchwi, 1 strąk gorzkiej papryki, 1 kg pomidorów, 1 kg słodkiej czerwonej papryki, 0,5 kg zielonej cebuli, 6 łyżek soli. Oczywiście wszystkie warzywa muszą przejść mycie i czyszczenie. Następnie posiekaj kapustę, trzy marchewki na grubej tarce, pokrój słodką paprykę w cienkie paski i zieloną cebulę w paski do 3-4 cm, jeśli masz duże pomidory, musisz je pokroić, ale lepiej jest wziąć małe pomidory, na przykład pomidory koktajlowe, są ciekawsze i smaczniejsze. Dodaj sól i wszystko dobrze wymieszaj. Warzywa układamy w emaliowanych naczyniach, kładziemy ucisk na wierzchu. W tym stanie zostawiamy kapustę z warzywami w cieple w temperaturze pokojowej na tydzień. Okresowo kontrolując proces zakwaszania, przebij mieszaninę drewnianym patyczkiem w kilku miejscach. Gdy kapusta z warzywami jest solona, umieść kapustę w zimnym miejscu. Obniżenie temperatury zatrzyma proces fermentacji i zapobiegnie nadtlenkowaniu warzyw. tam pozostanie w zimie przez długi czas.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g