śledzie w kawałkach w marynacie musztardowej w domu

pyszna solona ryba na obiad. Gotowanie jest proste, okazuje się pyszne! Śledzie gotuję zgodnie z tym przepisem zarówno w dni powszednie, jak i na świąteczny stół. Jest również dobry jako przekąska. Szczególnie lubię marchewki w składzie i ziarna musztardy. Smak jest świetny!
NauczycielkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 62 % 21 g
węglowodany 9 % 3 g
235 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 8 h

śledź lepiej nie rozmrozić całkowicie. Pokrój go, wyczyść, umyj. Pokrój rybę na kawałki.

umyj warzywa, obierz marchewki, pokrój w plasterki. Usuń łuskę z cebuli, pokrój ją w pierścienie.

weź odpowiedni szklany pojemnik. Połóż cebulę na dnie, a następnie połóż marchewkę, musztardę, pieprz na wierzchu. Ułóż kawałki śledzia. Posyp cukrem i solą.

teraz napełnij zawartość słoika olejem roślinnym, Zamknij szczelnie pokrywkę i dobrze wstrząśnij. Wyjmij słoik śledzia na co najmniej kilka godzin w lodówce, po czym można go podać. Zwykle sprzątam na noc.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy