śledzie w kawałkach w marynacie musztardowej w domu
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
śledź lepiej nie rozmrozić całkowicie. Pokrój go, wyczyść, umyj. Pokrój rybę na kawałki.
umyj warzywa, obierz marchewki, pokrój w plasterki. Usuń łuskę z cebuli, pokrój ją w pierścienie.
weź odpowiedni szklany pojemnik. Połóż cebulę na dnie, a następnie połóż marchewkę, musztardę, pieprz na wierzchu. Ułóż kawałki śledzia. Posyp cukrem i solą.
teraz napełnij zawartość słoika olejem roślinnym, Zamknij szczelnie pokrywkę i dobrze wstrząśnij. Wyjmij słoik śledzia na co najmniej kilka godzin w lodówce, po czym można go podać. Zwykle sprzątam na noc.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g