skład / składniki
metoda gotowania
więc zaczynajmy!
dobrze umyj świeże ogórki i pokrój w pierścienie o grubości 1-1,5 cm, włóż je do gęstej plastikowej torby (lepiej wziąć specjalną plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym, ponieważ jest bardziej niezawodna i wyposażona w specjalne zapięcie, które ułatwi proces gotowania). Ale możesz użyć najczęstszej plastikowej torby, wiążąc ją w supeł.
obficie posyp ogórki solą w torbie, dodaj posiekane warzywa (możesz wziąć dowolne według własnego gustu) i pamiętaj, aby włożyć do torby drobno posiekany czosnek, ponieważ to dzięki niemu ogórki stają się szczególnie chrupiące.
Zamknij szczelnie lub zawiąż torbę i mocno wstrząśnij. Po kilku minutach takiego wstrząsu lekko solone ogórki będą gotowe. Ale jeśli lubisz słone, możesz trzymać ogórki w solance nieco dłużej.
takie ogórki będą doskonałą przekąską do pieczonego mięsa lub kebabów w naturze. Jednak do każdego innego dania!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g