lekko solone ogórki w 5 minut w torbie

lubisz chrupać lekko solone ogórki? Ugotuj je w 5 minut! Wiele osób uwielbia smak chrupiących lekko solonych ogórków, ale nie zawsze mamy okazję i czas na dość długi i czasochłonny proces solenia ogórków. Ale jest wyjście! Chcę przedstawić Ci zupełnie inne podejście (choć być może wielu też zna ten sposób), które nie zajmuje dużo czasu. A ogórki wychodzą po prostu niesamowite-pyszne i chrupiące!
ReveRitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
19 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 5 min

więc zaczynajmy!

dobrze umyj świeże ogórki i pokrój w pierścienie o grubości 1-1,5 cm, włóż je do gęstej plastikowej torby (lepiej wziąć specjalną plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym, ponieważ jest bardziej niezawodna i wyposażona w specjalne zapięcie, które ułatwi proces gotowania). Ale możesz użyć najczęstszej plastikowej torby, wiążąc ją w supeł.

obficie posyp ogórki solą w torbie, dodaj posiekane warzywa (możesz wziąć dowolne według własnego gustu) i pamiętaj, aby włożyć do torby drobno posiekany czosnek, ponieważ to dzięki niemu ogórki stają się szczególnie chrupiące.
Zamknij szczelnie lub zawiąż torbę i mocno wstrząśnij. Po kilku minutach takiego wstrząsu lekko solone ogórki będą gotowe. Ale jeśli lubisz słone, możesz trzymać ogórki w solance nieco dłużej.

takie ogórki będą doskonałą przekąską do pieczonego mięsa lub kebabów w naturze. Jednak do każdego innego dania!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy