pieczarki Małosolne

Szybkie i pyszne lekko solone grzyby uzupełnią ulubione potrawy! Pyszne!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 2 g
tłuszcze 40 % 2 g
węglowodany 20 % 1 g
33 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj grzyby, osusz. Rozłóż koperek na małe gałązki. Pokrój czosnek na talerze.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ułóż grzyby, czosnek, koperek warstwami w czystym słoiku. Powtórz warstwy do szyjki słoika.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posyp kilkoma ziarnami czarnego pieprzu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Solanka: rozpuść sól w wodzie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zalej grzyby solanką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zamknij pokrywkę i włóż do lodówki na jeden dzień.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj pieczarki z cebulą i olejem roślinnym, udekoruj gałązkami pietruszki. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy