lekko solone pieczarki
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj grzyby, osusz. Rozłóż koperek na małe gałązki. Pokrój czosnek na talerze.
Krok 2:
Ułóż grzyby, czosnek, koperek warstwami w czystym słoiku. Powtórz warstwy do szyjki słoika.
Krok 3:
Posyp kilkoma ziarnami czarnego pieprzu.
Krok 4:
Solanka: rozpuść sól w wodzie.
Krok 5:
Zalej grzyby solanką.
Krok 6:
Zamknij pokrywkę i włóż do lodówki na jeden dzień.
Krok 7:
Podawaj pieczarki z cebulą i olejem roślinnym, udekoruj gałązkami pietruszki. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g