małosolny kawior gromadnika do kanapek
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Umieść kawior w ceramicznym pojemniku.
2. Zagotuj 300 ml wody, rozpuść w niej 1 łyżkę soli.
3. Wlać kawior z powstałą solanką, wymieszać, a następnie przecedzić przez drobne sito (gazę).
4. Włóż kawior z powrotem do miski.
5. Powtórz ten proces jeszcze 2 razy: zagotuj wodę, rozpuść sól, wlej kawior, odcedź. Po raz trzeci pozostaw kawior zalany wrzącą wodą na 3 minuty, a następnie odcedź.
6. Dodaj olej roślinny do kawioru, dobrze wymieszaj.
7. Włóż kawior do szklanego pojemnika i wstaw do lodówki na 3 godziny.
kawior jest gotowy do podania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kawior gromadnika - 365 kcal/100g