małosolny kawior gromadnika do kanapek

pyszne i zdrowe lekko solone Kawiory są bardzo łatwe do przygotowania! Spróbuj! Zdrowy, smaczny i niedrogi kawior gromadnika, solony w ten sposób, jest idealny na poranne kanapki - apetyczne i pożywne. Jednak nie tylko porannych:) spróbuj!
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 82 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
84 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 25 min

1. Umieść kawior w ceramicznym pojemniku.
2. Zagotuj 300 ml wody, rozpuść w niej 1 łyżkę soli.
3. Wlać kawior z powstałą solanką, wymieszać, a następnie przecedzić przez drobne sito (gazę).
4. Włóż kawior z powrotem do miski.
5. Powtórz ten proces jeszcze 2 razy: zagotuj wodę, rozpuść sól, wlej kawior, odcedź. Po raz trzeci pozostaw kawior zalany wrzącą wodą na 3 minuty, a następnie odcedź.
6. Dodaj olej roślinny do kawioru, dobrze wymieszaj.
7. Włóż kawior do szklanego pojemnika i wstaw do lodówki na 3 godziny.

kawior jest gotowy do podania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kawior gromadnika - 365   kcal/100g

Podobne przepisy