bita kawior Karaś
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
najpierw kawior Karaś musi być solony przez 2-3 dni. Nie zaleca się ubijania go na surowo. Do solenia wybierz głęboki pojemnik. Wymieszaj w nim kawior i sól. Przykryj folią i solij w zimnym miejscu.
po 2-3 dniach możesz przejść do drugiego etapu-ubijania mikserem. Najpierw musisz ubijać przez około 10-15 minut z najwyższą prędkością-kawior zacznie Bielić, a jego objętość wzrośnie półtora razy.
następnie przez 10-15 minut, nie przestając ubijać kawioru, wlewaj stopniowo ocet, olej słonecznikowy i dodaj drobno posiekaną zieloną cebulę.
włóż ubity kawior do lodówki na 2-4 godziny.
teraz przekąska jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Kawior Karaś - 124 kcal/100g