ubity kawior Karaś

świetna przekąska na świątecznym stole lub na kanapkach! Spróbuj! Taka przekąska jest prosta w przygotowaniu, ale musisz zacząć z wyprzedzeniem, ponieważ musisz solić kawior przez dość długi czas. Ta przekąska nigdy nie pozostaje na stole, ponieważ jest pyszna! A w dni powszednie możesz z nią gotować kanapki, aby móc zjeść apetyczną i pożywną przekąskę.
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 69 % 24 g
węglowodany 3 % 1 g
262 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D 4 h 30 min

najpierw kawior Karaś musi być solony przez 2-3 dni. Nie zaleca się ubijania go na surowo. Do solenia wybierz głęboki pojemnik. Wymieszaj w nim kawior i sól. Przykryj folią i solij w zimnym miejscu.

po 2-3 dniach możesz przejść do drugiego etapu-ubijania mikserem. Najpierw musisz ubijać przez około 10-15 minut z najwyższą prędkością-kawior zacznie Bielić, a jego objętość wzrośnie półtora razy.

następnie przez 10-15 minut, nie przestając ubijać kawioru, wlewaj stopniowo ocet, olej słonecznikowy i dodaj drobno posiekaną zieloną cebulę.

włóż ubity kawior do lodówki na 2-4 godziny.

teraz przekąska jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Kawior Karaś - 124   kcal/100g

Podobne przepisy