kawior szczupakowy z cebulą
skład / składniki
18
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować przekąskę, musisz najpierw posolić kawior:
1. Opłucz kawior i przepuść go przez maszynę do mięsa. Tak, tak, to przez nią! Wszystkie żyły, folie i inne tkaniny pozostaną na nożu, a czyste jaja będą w misce.
2. Zalej oczyszczony kawior wrzącą wodą, Posol do smaku i wymieszaj.
3. Złóż kawior na gazę złożoną w 2-3 warstwach, aby woda była szklana.
4. Drobno posiekaj cebulę (możesz użyć zielonej), dodaj ją do kawioru, wlej oliwę z oliwek, wymieszaj.
rozłóż na kromkach białego chleba i jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kawior szczupak - 87 kcal/100g