kawior szczupakowy z cebulą

kawior zrobiony własnymi rękami? Tak, dokładnie! Jeśli nie próbowałeś zrobić przekąski kawiorowej w domu, ten przepis jest darem niebios! Nie bój się, wszystko na pewno się ułoży!
artemiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 15 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 4 % 1 g
152 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

aby przygotować przekąskę, musisz najpierw posolić kawior:

1. Opłucz kawior i przepuść go przez maszynę do mięsa. Tak, tak, to przez nią! Wszystkie żyły, folie i inne tkaniny pozostaną na nożu, a czyste jaja będą w misce.
2. Zalej oczyszczony kawior wrzącą wodą, Posol do smaku i wymieszaj.
3. Złóż kawior na gazę złożoną w 2-3 warstwach, aby woda była szklana.
4. Drobno posiekaj cebulę (możesz użyć zielonej), dodaj ją do kawioru, wlej oliwę z oliwek, wymieszaj.

rozłóż na kromkach białego chleba i jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kawior szczupak - 87   kcal/100g

Podobne przepisy