szybko solona cukinia
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Młoda cukinia (nie można jej obrać) pokroić w plasterki lub jeśli duża cukinia jest półokrągła. Następnie ułóż pokrojoną cukinię warstwami w przygotowanym pojemniku, przesuwając każdą warstwę cukinii ziołami i posiekanym czosnkiem.
Krok 2:
Przygotuj solankę z wody, soli i cukru, zagotuj. Cukinię zalać gorącą solanką, schłodzić i wstawić do lodówki na 12 godzin. Po 12 godzinach lekko solona cukinia będzie gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g