pikantna mieszanka marchewki, czosnku, koperku i pietruszki
skład / składniki
40
porcje:
metoda gotowania
1. Wierzchołki marchwi i wszystkie warzywa, które będziemy zbierać na zimę, są bardzo dobre do mycia. Zostawiam warzywa w naczyniu z ciepłą wodą na 15-20 minut, a następnie spłukuję pod bieżącą wodą.
2. Połóż zielenie na ręczniku papierowym i pozwól, aby nadmiar wody spłynął i wyschł.
3. Myjemy słoiki z odą i sterylizujemy nad parą, obracamy na czystą szmatkę, aby woda była szklana.
4. Drobno posiekaj wszystkie zioła i czosnek, wymieszaj z solą i ułóż w słoikach.
zamknij pokrywki i włóż do lodówki do przechowywania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Marchewkowe blaty - 35 kcal/100g