lekko solone pomidory z czosnkiem i ziołami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Warzywa i warzywa umyć, osuszyć ręcznikiem. Obierz czosnek.
2. Wytnij łodygę z papryki, usuń nasiona. Pokrój paprykę na małe kawałki i włóż do miski blendera.
3. Dodaj ząbki czosnku do papryki, posiekaj wszystko razem.
4. Drobno posiekaj warzywa.
5. Dobrze wymieszaj kleik warzywny z ziołami.
6. Pokrój pomidory do dołu, ale nie do końca, pozostawiając miejsce.
7. Faszeruj pomidory nadzieniem warzywnym.
8. Wlej wodę do małego rondla, do którego dodajemy sól, cukier, kwas cytrynowy. Doprowadzić do wrzenia.
9. Pomidory wkładamy do słoika (lub innego szklanego pojemnika), zalewamy solanką.
10. Po schłodzeniu pomidorów wkładamy je do lodówki na 3-5 godzin. Jeśli będzie noc, będą szczególnie energiczne :)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g