lekko solone pomidory z czosnkiem i ziołami

Przygotuj pyszne lekko solone pomidory w szybki sposób! Lekko solone pomidory gotowane z czosnkiem, ziołami i papryką są tak smaczne, że z pewnością cała rodzina będzie zachwycona. Świetna opcja na letnią przekąskę, jeśli planujesz gości. A co najważniejsze-gotowanie jest szybkie i proste.
olya1989Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
26 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 5 D 25 min

1. Warzywa i warzywa umyć, osuszyć ręcznikiem. Obierz czosnek.

2. Wytnij łodygę z papryki, usuń nasiona. Pokrój paprykę na małe kawałki i włóż do miski blendera.

3. Dodaj ząbki czosnku do papryki, posiekaj wszystko razem.

4. Drobno posiekaj warzywa.

5. Dobrze wymieszaj kleik warzywny z ziołami.

6. Pokrój pomidory do dołu, ale nie do końca, pozostawiając miejsce.

7. Faszeruj pomidory nadzieniem warzywnym.

8. Wlej wodę do małego rondla, do którego dodajemy sól, cukier, kwas cytrynowy. Doprowadzić do wrzenia.

9. Pomidory wkładamy do słoika (lub innego szklanego pojemnika), zalewamy solanką.

10. Po schłodzeniu pomidorów wkładamy je do lodówki na 3-5 godzin. Jeśli będzie noc, będą szczególnie energiczne :)

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy