szybkie, lekko solone pomidory

niesamowicie szybkie i smaczne pomidory można ugotować! Szybkie, lekko solone pomidory to świetna letnia i jesienna przekąska, która jest bardzo łatwa do przygotowania. Czas to minimum, jednak wtedy musisz uzbroić się w cierpliwość przez jeden dzień, ponieważ po tym czasie pomidory będą szczególnie pachnące i smaczne.
♥PiaiviAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
14 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 20 min

1. Przygotuj pomidory: umyj, osusz ręcznikiem papierowym.

2. W czystym słoiku na dnie kładziemy kwiatostany koperku i kroimy czosnek, zieloną cebulę, papryczki chili pokrojone w pierścienie.

3. Napełnij słoik pomidorami.

4. Wlej cukier, sól.

5. Dodaj ziarna pieprzu.

6. Napełnij pomidory wodą.

7. Teraz zamykamy słoik szczelnie pokrywką i dobrze wstrząsamy jego zawartością.

8. Pomidory wkładamy do lodówki na 24 godziny, podczas których można jeszcze kilka razy wstrząsnąć zawartością słoika.

po dniu pomidory są gotowe do podania. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy