szybkie, lekko solone pomidory
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Przygotuj pomidory: umyj, osusz ręcznikiem papierowym.
2. W czystym słoiku na dnie kładziemy kwiatostany koperku i kroimy czosnek, zieloną cebulę, papryczki chili pokrojone w pierścienie.
3. Napełnij słoik pomidorami.
4. Wlej cukier, sól.
5. Dodaj ziarna pieprzu.
6. Napełnij pomidory wodą.
7. Teraz zamykamy słoik szczelnie pokrywką i dobrze wstrząsamy jego zawartością.
8. Pomidory wkładamy do lodówki na 24 godziny, podczas których można jeszcze kilka razy wstrząsnąć zawartością słoika.
po dniu pomidory są gotowe do podania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g