lekko solone pomidory w torbie

Super szybki i pyszny dodatek do obiadu! Gotuj! Lekko solone pomidory w torbie to nie tylko przepis, ale prawdziwy ratunek dla każdej gospodyni domowej. Pomidory są niesamowicie smaczne, zapach jest boski. I nie potrzebujesz żadnych solanek, ponieważ pomidory są gotowane we własnym soku.
anvaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
29 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 15 min

1. Pomidory myjemy i przebijamy kilka razy wykałaczką. Lepiej jest wziąć małe pomidory, aby gotowały się szybciej i bardziej równomiernie.

2. Włóż pomidory do torby, dodaj sól, cukier.

3. Posiekaj zioła i czosnek, dodaj do pomidorów.

4. Zawiązujemy torbę, wszystko dobrze (ale delikatnie) potrząsamy i wkładamy do lodówki.

pomidory będą gotowe za 4 godziny, ale możesz zacząć próbować już po kilku godzinach. Wskazane jest od czasu do czasu odwracanie torby, aby były lepiej solone. Pozostawienie pomidorów na noc będzie bardziej słone i bogate!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy