lekko solone pomidory w torbie
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Pomidory myjemy i przebijamy kilka razy wykałaczką. Lepiej jest wziąć małe pomidory, aby gotowały się szybciej i bardziej równomiernie.
2. Włóż pomidory do torby, dodaj sól, cukier.
3. Posiekaj zioła i czosnek, dodaj do pomidorów.
4. Zawiązujemy torbę, wszystko dobrze (ale delikatnie) potrząsamy i wkładamy do lodówki.
pomidory będą gotowe za 4 godziny, ale możesz zacząć próbować już po kilku godzinach. Wskazane jest od czasu do czasu odwracanie torby, aby były lepiej solone. Pozostawienie pomidorów na noc będzie bardziej słone i bogate!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g