pikantne pomidory bez octu na zimę

to bardzo prosty przepis, koniecznie spróbuj!
Inna RiabchenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
33 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1) dokładnie umyj słoik sodą oczyszczoną, połóż kilka gałęzi kopru na dnie, 4 pierścienie gorzkiej papryki, 3-4 posiekane ząbki czosnku, ułóż liście laurowe na umytych pomidorach. Następnie ponownie naprzemiennie z koperkiem, czosnkiem, gorzką papryką, dodaj 5-7 groszków czarnego pieprzu. 2) wlać wrzącą wodę i odstawić na 10-15 minut. 3) wlej solankę do rondla i pozwól jej ponownie się zagotować. W tym czasie do słoika dodajemy sól, cukier, pokruszone tabletki aspiryny

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    4) napełnij gotowaną solanką i zwiń pokrywkę, która została wcześniej zalana wrzącą wodą. 5) Odwróć puszki do góry nogami, owiń kocem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!!!

to bardzo prosty przepis, który nie wymaga dużo czasu i wysiłku. Ostra papryka i czosnek nadają pomidorom bogaty, pikantny smak.
Aspiryna jest w stanie nadać warzywom elastyczność, nie bez powodu ogórki są z nim szczególnie smaczne;
doskonale radzi sobie z bakteriami, pozwalając rolkom zachować swoje korzystne właściwości;
w małych ilościach jego smak nie jest wyczuwalny bez zatykania naturalnych smaków warzyw w puszkach;
według lekarzy, jeśli nie używasz takiej konserwacji często iw małych ilościach, a zwłaszcza nie angażujesz się w stosowanie solanki, w której najwyższe stężenie kwasu acetylosalicylowego – organizm nie będzie w stanie uzyskać szkody;
aspiryna zabijająca bakterie pozwala gospodyniom domowym bezpiecznie przechowywać swoje szwy nawet w mieszkaniu, w temperaturze pokojowej, bez obawy o nie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Aspiryna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy