skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1) dokładnie umyj słoik sodą oczyszczoną, połóż kilka gałęzi kopru na dnie, 4 pierścienie gorzkiej papryki, 3-4 posiekane ząbki czosnku, ułóż liście laurowe na umytych pomidorach. Następnie ponownie naprzemiennie z koperkiem, czosnkiem, gorzką papryką, dodaj 5-7 groszków czarnego pieprzu. 2) wlać wrzącą wodę i odstawić na 10-15 minut. 3) wlej solankę do rondla i pozwól jej ponownie się zagotować. W tym czasie do słoika dodajemy sól, cukier, pokruszone tabletki aspiryny
Krok 2:
4) napełnij gotowaną solanką i zwiń pokrywkę, która została wcześniej zalana wrzącą wodą. 5) Odwróć puszki do góry nogami, owiń kocem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!!!
to bardzo prosty przepis, który nie wymaga dużo czasu i wysiłku. Ostra papryka i czosnek nadają pomidorom bogaty, pikantny smak.
Aspiryna jest w stanie nadać warzywom elastyczność, nie bez powodu ogórki są z nim szczególnie smaczne;
doskonale radzi sobie z bakteriami, pozwalając rolkom zachować swoje korzystne właściwości;
w małych ilościach jego smak nie jest wyczuwalny bez zatykania naturalnych smaków warzyw w puszkach;
według lekarzy, jeśli nie używasz takiej konserwacji często iw małych ilościach, a zwłaszcza nie angażujesz się w stosowanie solanki, w której najwyższe stężenie kwasu acetylosalicylowego – organizm nie będzie w stanie uzyskać szkody;
aspiryna zabijająca bakterie pozwala gospodyniom domowym bezpiecznie przechowywać swoje szwy nawet w mieszkaniu, w temperaturze pokojowej, bez obawy o nie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Aspiryna - 0 kcal/100g