lekko solone nadziewane pomidory

nie można odmówić takiej przekąski! Przygotuj! Spróbuj! Lekko solone nadziewane pomidory to dokładnie danie, które każdy lubi. Łączy w sobie pikantny smak i przyjemny aromat. Warzywa doskonale uzupełniają przekąskę. Nawiasem mówiąc, możesz rozszerzyć listę nadzień, dodając na przykład bazylię, seler. Dzięki temu danie stanie się jeszcze bogatsze. Solankę przygotować z wody, cukru i soli. Z przypraw-liść laurowy i ziarna pieprzu. Przepis wykorzystuje ziele angielskie i czarny pieprz, ale możesz wziąć mieszankę różowego i białego pieprzu. To jest opcjonalne.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
21 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 1 h 30 min

lekko solone pomidory są niezwykle popularne. Danie jest bezpretensjonalne, a jednocześnie smaczne i zdrowe. Gospodynie domowe starają się urozmaicić swoją ulubioną przekąskę w każdy możliwy sposób. W tym celu wymyślono przepis na nadziewane pomidory. Okazują się po prostu wspaniałe: pachnące, pikantne i piękne! Nadziewane pomidory ziołami. Tutaj możesz kierować się swoimi preferencjami smakowymi, dodając, a tym samym rozszerzając listę zieleni do nadzienia. I powinno być dużo. Lepiej używać tylko świeżych ziół, nie powinno być wysuszone i ospałe.

1. Pietruszkę, koperek i kolendrę myjemy pod bieżącą wodą. Następnie pokrój bardzo drobno. Obierz marchewki, zetrzyj.

2. Dokładnie umyj pomidory, na każdym wykonujemy głębokie nacięcie w kształcie krzyża, ale nie do końca. Okazuje się, że jest to kieszeń.

3. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę.

4. W misce rozprowadzamy warzywa, tutaj również rozprowadzamy czosnek i marchewkę. Mieszać.

5. Pomidory wypełniamy powstałą mieszanką. Wygodnie jest to zrobić łyżką do kawy, jakby rozsuwając miazgę.

6. Gdy wszystkie pomidory są już nadziewane, szczelnie włóż je do słoika. Tutaj dodajemy ziarna pieprzu i liść laurowy.

7. Wlej sól i cukier do rondla, zalej wodą. Wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia. Następnie pozwól mu trochę ostygnąć.

8. Zalej słoik pomidorami powstałą solanką. Pozostaw na 24 godziny w temperaturze pokojowej.

po określonym czasie pomidory są w pełni gotowe do spożycia.

miłej degustacji!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy