skład / składniki
metoda gotowania
lekko solone pomidory są niezwykle popularne. Danie jest bezpretensjonalne, a jednocześnie smaczne i zdrowe. Gospodynie domowe starają się urozmaicić swoją ulubioną przekąskę w każdy możliwy sposób. W tym celu wymyślono przepis na nadziewane pomidory. Okazują się po prostu wspaniałe: pachnące, pikantne i piękne! Nadziewane pomidory ziołami. Tutaj możesz kierować się swoimi preferencjami smakowymi, dodając, a tym samym rozszerzając listę zieleni do nadzienia. I powinno być dużo. Lepiej używać tylko świeżych ziół, nie powinno być wysuszone i ospałe.
1. Pietruszkę, koperek i kolendrę myjemy pod bieżącą wodą. Następnie pokrój bardzo drobno. Obierz marchewki, zetrzyj.
2. Dokładnie umyj pomidory, na każdym wykonujemy głębokie nacięcie w kształcie krzyża, ale nie do końca. Okazuje się, że jest to kieszeń.
3. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę.
4. W misce rozprowadzamy warzywa, tutaj również rozprowadzamy czosnek i marchewkę. Mieszać.
5. Pomidory wypełniamy powstałą mieszanką. Wygodnie jest to zrobić łyżką do kawy, jakby rozsuwając miazgę.
6. Gdy wszystkie pomidory są już nadziewane, szczelnie włóż je do słoika. Tutaj dodajemy ziarna pieprzu i liść laurowy.
7. Wlej sól i cukier do rondla, zalej wodą. Wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia. Następnie pozwól mu trochę ostygnąć.
8. Zalej słoik pomidorami powstałą solanką. Pozostaw na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
po określonym czasie pomidory są w pełni gotowe do spożycia.
miłej degustacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g