lekko solone ogórki na wodzie mineralnej

za godzinę-na stole gotowa pyszna przekąska. Wspaniały przepis na lekko solone ogórki, delikatne chrupiące, o aromacie koperku i młodego czosnku.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 2 g
10 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj ogórki, odetnij ogony z obu stron.Na dno patelni rozłóż koperek i czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie na przemian warstwa ogórków, warstwa zieleni (na górze zieleń).Dla smaku młody czosnek pokroić w & quot; płatki & quot;.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj osobno sól + wodę mineralną, zalej ogórki, połóż na wierzchu talerzu, przykryć pokrywką patelnię i wysłać na jeden dzień do lodówka.Ogórki są gotowe!!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy