golonka wieprzowa na kanapkach

pyszna golonka wieprzowa na kanapkach, świetny zamiennik kiełbasy. Uwielbiam naturalne kiełbaski, mikstury i bułki i często je gotuję, ponieważ jestem tak pewna jakości produktu źródłowego. Dziś chcę ugotować golonkę do kanapek, która jest bardzo kochana w mojej rodzinie.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 16 g
tłuszcze 55 % 21 g
węglowodany 3 % 1 g
252 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h 20 min

opłucz golonkę, włóż do rondla i zalej wodą nieco powyżej golonki. Po zagotowaniu wody dodaj marchewkę, liść laurowy, czarny pieprz, kolendrę. Włóż goździki do żarówki, a także Wyślij do wrzącej wody. Przykręć ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 4-5 godzin.
wyjmij gotową golonkę i pozwól jej trochę ostygnąć. Wykonujemy nacięcie z boku, wybieramy kości i rozkładamy kierownicę jak książkę. Czosnek przepuszczamy przez prasę i posypujemy go golonką na wierzchu, możesz użyć dowolnych ulubionych przypraw, posypałem również ziołami prowansalskimi na wierzchu.
wkładamy golonkę do pojemnika, wziąłem plastikowy pojemnik, dodajemy 2-3 łyżki bulionu, kładziemy pokrywkę na wierzchu, dociskamy ładunkiem i wysyłamy do lodówki na noc.

golonka wieprzowa do kanapek jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Golonka wieprzowa - 294   kcal/100g

Podobne przepisy