kiszona kapusta bez problemu

pyszna kapusta w pośpiechu. Łatwe i szybkie. Bardzo szybko się gotuje. To prawda, że będziesz musiał trochę poczekać, aż zakwasi się. A potem ciesz się. Można go również wykorzystać do przygotowania zupy, barszczu, salyanki.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
29 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj kapustę, wymieszaj z marchewką startą na grubej tarce i mocno włóż do trzylitrowego słoika.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlać zimną wodę. Po 15 minutach. wlać wodę. Dodaj sól do wylanej wody i ponownie wlej do słoika. Umieść słoik w pojemniku, ponieważ z niego wypłynie solanka. Po trzech dniach (możesz nawet po dwóch dniach) przebić kapustę, aby wydostał się Gaz. Następnie wlej solankę ze słoika, dodaj cukier, dobrze wymieszaj, wlej z powrotem do słoika i wstaw do lodówki. Można spożywać następnego dnia.

posiekaj kapustę, wymieszaj z marchewką startą na grubej tarce i mocno włóż do trzylitrowego słoika. Wlać zimną wodę. Po 15 minutach. wlać wodę. Dodaj sól do wylanej wody i ponownie wlej do słoika. Umieść słoik w pojemniku, ponieważ z niego wypłynie solanka. Po trzech dniach (możesz nawet po dwóch dniach ) przebić kapustę, aby wydostał się Gaz. Następnie wlej solankę ze słoika, dodaj cukier, dobrze wymieszaj, wlej z powrotem do słoika i wstaw do lodówki. Można spożywać następnego dnia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy