wędzona lacedra

na spotkania z przyjaciółmi na łonie natury zakopić pyszną i pachnącą rybę! Prosty przepis na pyszne domowe wędzone ryby. Wszystko czego potrzebujesz to ryba, sól i wędzarnia z trocinami. Lacedra ma wspaniały smak i wysoką zawartość tłuszczu, więc wędzona jest całkowicie niezrównana)
tusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 81 % 22 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 0 % 0 g
138 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Najpierw rybę należy oczyścić z wnętrzności, dobrze umyć.

2. Potrzyj przygotowaną rybę solą ze wszystkich stron. Nie zapomnij zrobić tego również od wewnątrz.

3. Najlepiej używać trocin drzew owocowych - wtedy ryba będzie szczególnie aromatyczna. Przygotuj wędzarnię.

4. Połóż rybę na grillu wędzarni, zamknij pokrywkę i wędz przez 30 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Lacedra Yellowtail - 146   kcal/100g

Podobne przepisy