marynowana dynia na zimę
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz dynię i pokrój w kostkę.
Krok 2:
Włóż do rondla, zalej wodą z rozcieńczonym octem 30% i cukrem. Dodałem dużo octu, 4 łyżki, okazało się ostre. Pozostaw na noc do marynowania. Moja noc była długa, 12 godzin.
Krok 3:
Włożyłem wszystkie przyprawy do Gazy,włożyłem do marynaty, gotowałem po gotowaniu przez 10 minut. Wyłącz ogień i pozwól mu nalegać przez kolejne pół godziny. Nie znalazłem laski cynamonu w sklepie, dodałem pół łyżeczki mielonej.
Krok 4:
Przyprawy wyjmij i ułóż dynię w słoikach. Mam to) może gdyby były widoczne ziarna pieprzu i goździki, byłoby ładniej) biznes jest mistrzowski.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Laska cynamonu - 261 kcal/100g