Dynia marynowana na zimę jako dodatek do mięsa

na przykład świetny dodatek do golonki wieprzowej!
HelenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 21 g
87 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz dynię i pokrój w kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż do rondla, zalej wodą z rozcieńczonym octem 30% i cukrem. Dodałem dużo octu, 4 łyżki, okazało się ostre. Pozostaw na noc do marynowania. Moja noc była długa, 12 godzin.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włożyłem wszystkie przyprawy do Gazy,włożyłem do marynaty, gotowałem po gotowaniu przez 10 minut. Wyłącz ogień i pozwól mu nalegać przez kolejne pół godziny. Nie znalazłem laski cynamonu w sklepie, dodałem pół łyżeczki mielonej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przyprawy wyjmij i ułóż dynię w słoikach. Mam to) może gdyby były widoczne ziarna pieprzu i goździki, byłoby ładniej) biznes jest mistrzowski.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Laska cynamonu - 261   kcal/100g

Podobne przepisy