skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować marynowane pomidory z papryką, weź mleko lub średnie mocne pomidory, słodką paprykę (będzie piękniejsza, jeśli ma inny kolor), cukier, sól, ocet i przyprawy.
Krok 2:
Umieść przyprawy na dnie sterylnych słoików (mam mieszankę przypraw do marynowania i solenia warzyw).
Krok 3:
Następnie ułóż warzywa warstwami, najpierw paprykę, wydrążoną i pokrojoną w paski lub kawałki o dowolnej wielkości.
Krok 4:
Następnie pomidory nakłute wykałaczką z boku szypułki. Jest to konieczne, aby solanka przeniknęła równomiernie do owoców, ponieważ mają gęstą skórkę.
Krok 5:
Napełnij słoiki po brzegi pomidorami, układając kliny pieprzu w Pustkach.
Krok 6:
Zalej wrzącą wodą i przykryj sterylnymi pokrywkami przez 3 minuty. Następnie spuść wodę z powrotem do rondla.
Krok 7:
Dodaj sól, cukier i ocet i zagotuj. Napełnij słoiki wrzącą marynatą i mocno dokręć pokrywki.
Krok 8:
Można wysłać pod futro, przechowywać w pomieszczeniu.
marynowane pomidory z papryką na zimę-oryginalny, aromatyczny preparat z pomidorów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal / 100g