marynowane pomidory z papryką na zimę

marynowane pomidory z papryką - szybkie i nie kłopotliwe. Marynowane pomidory z papryką to jasne połączenie, które niezmiennie wywołuje apetyt. W tym przypadku kęs okazuje się bardziej słodkim smakiem, uwielbiamy takie pomidory. Więc jeśli ktoś smakuje kwaśno, włóż o połowę mniej cukru. Pomidory są gęste, gładkie, błyszczące, z lekkim aromatem pieprzu. Stają się niezmiennie ozdobą każdego stołu i dobrym dodatkiem do dań mięsnych lub gotowanych ziemniaków. Smacznego!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
27 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 14 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować marynowane pomidory z papryką, weź mleko lub średnie mocne pomidory, słodką paprykę (będzie piękniejsza, jeśli ma inny kolor), cukier, sól, ocet i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść przyprawy na dnie sterylnych słoików (mam mieszankę przypraw do marynowania i solenia warzyw).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie ułóż warzywa warstwami, najpierw paprykę, wydrążoną i pokrojoną w paski lub kawałki o dowolnej wielkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie pomidory nakłute wykałaczką z boku szypułki. Jest to konieczne, aby solanka przeniknęła równomiernie do owoców, ponieważ mają gęstą skórkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij słoiki po brzegi pomidorami, układając kliny pieprzu w Pustkach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zalej wrzącą wodą i przykryj sterylnymi pokrywkami przez 3 minuty. Następnie spuść wodę z powrotem do rondla.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj sól, cukier i ocet i zagotuj. Napełnij słoiki wrzącą marynatą i mocno dokręć pokrywki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Można wysłać pod futro, przechowywać w pomieszczeniu.

marynowane pomidory z papryką na zimę-oryginalny, aromatyczny preparat z pomidorów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal / 100g

Podobne przepisy