marynowane gruszki na zimę bez sterylizacji

Prosty i niedrogi przepis na marynowane gruszki. Marynowane gruszki na zimę bez sterylizacji są naprawdę łatwe do przygotowania. Główny wysiłek będzie musiał zostać poświęcony przetwarzaniu owoców-umyć, pokroić, usunąć rdzeń. Czasami gruszki są usuwane ze skóry. Produkt końcowy jest bardzo smaczny, pachnący, wywołujący apetyt. Takie owoce będą doskonałym dodatkiem do świątecznego stołu, mogą być podawane kochankom i jako deser, więc mają przyjemny słodko-kwaśny smak.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 19 g
74 kcal
IG: 32 / 0 / 68

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 14 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować przepis " marynowane gruszki na zimę bez sterylizacji & quot; przygotuj produkty według listy: gruszki twarde (w tym przypadku gruszki odmiany "Crystal"), cukier, sól, kwas cytrynowy i zestaw przypraw, które możesz zmienić według własnego gustu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze umyj gruszki, pokrój na ćwiartki i usuń rdzeń, ogonów nie można usunąć dla piękna przedmiotu obrabianego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagotuj wodę i problansuj gruszki przez 5 minut (dostosuj czas w zależności od odmiany, gruszki nie powinny się rozgotować).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Złów kawałki gruszek łyżką cedzakową.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I włóż cukier, sól i przyprawy do powstałego bulionu. Na koniec wprowadź kwas cytrynowy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść gruszki w sterylnych słoikach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zalej wrzącą marynatą i wyślij pod ciepłe & quot; futro & quot;. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Możesz przechowywać marynowane gruszki w warunkach pokojowych.

marynowane gruszki to wspaniały dodatek do dań mięsnych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy