skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować przepis " marynowane gruszki na zimę bez sterylizacji & quot; przygotuj produkty według listy: gruszki twarde (w tym przypadku gruszki odmiany "Crystal"), cukier, sól, kwas cytrynowy i zestaw przypraw, które możesz zmienić według własnego gustu.
Krok 2:
Dobrze umyj gruszki, pokrój na ćwiartki i usuń rdzeń, ogonów nie można usunąć dla piękna przedmiotu obrabianego.
Krok 3:
Zagotuj wodę i problansuj gruszki przez 5 minut (dostosuj czas w zależności od odmiany, gruszki nie powinny się rozgotować).
Krok 4:
Złów kawałki gruszek łyżką cedzakową.
Krok 5:
I włóż cukier, sól i przyprawy do powstałego bulionu. Na koniec wprowadź kwas cytrynowy.
Krok 6:
Umieść gruszki w sterylnych słoikach.
Krok 7:
Zalej wrzącą marynatą i wyślij pod ciepłe & quot; futro & quot;. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Możesz przechowywać marynowane gruszki w warunkach pokojowych.
marynowane gruszki to wspaniały dodatek do dań mięsnych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g