marynowana śliwka wiśniowa

danie szybko się zakocha i zajmie godne miejsce na liście półfabrykatów! Oryginalność, prostota, smak Uwielbiam marynowane pomidory, ale czasami wciąż się nudzę i, jak mi się wydaje, marynowana śliwka wiśniowa jest ich godnym substytutem.
YukiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 13 g
52 kcal
IG: 62 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D
nikogo nie zaskoczysz marynowanymi pomidorami lub grzybami, ale marynowana śliwka wiśniowa będzie dla nich dobrą konkurencją, a ponadto zachwyci Ciebie i twoją rodzinę.
przepis jest bardzo prosty, więc zarówno profesjonalne gospodynie domowe, jak i początkujący mogą sobie z nim poradzić.
przede wszystkim dobrze wypłucz śliwkę wiśniową i pozostaw na chwilę do wyschnięcia.
następnie zalej słoik wrzącą wodą, włóż do niego przygotowane przyprawy, śliwkę wiśniową i czosnek i ponownie zalej wrzącą wodą, ale tym razem spuść wodę ze słoika nie do zlewu, ale do rondla (najlepiej emaliowanego), będzie to "puste miejsce" na marynatę.
dodaj cukier i sól do rondla, zagotuj i wlej kęs (jeśli to konieczne, osobiście lubię kwaśniej, więc dodaję trochę więcej). Wlej marynatę do słoika i przekręć. 
wszystko, rozważ marynowaną śliwkę wiśniową gotową, pozostaje dać jej trochę czasu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Śliwka - 27   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy