marynowana kapusta z burakami na zimę
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy: kapusta, marchew, buraki, czosnek olej, ocet i przyprawy.
Krok 2:
Pokrój warzywa na duże kawałki.
Krok 3:
Ułóż warstwy w czystych słoikach. Dodaj ząbki czosnku i ziarna pieprzu pokrojone na pół.
Krok 4:
Przygotuj marynatę osobno: zagotuj wszystkie składniki marynaty, ostudź i zalej kapustę.
Krok 5:
Zamknij pokrywki słoików i wstaw do lodówki.
Krok 6:
Po 3 dniach marynowana kapusta z burakami jest gotowa na zimę.
marynowana kapusta z burakami na zimę to pyszna i piękna przekąska.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g