marynowana kapusta z burakami na zimę

Gotowanie jest proste, nie musisz tracić czasu na sterylizację. Marynowana kapusta z burakami jest dobra na każdym stole: świątecznym, codziennym i na czczo. Możesz podawać z dowolnymi daniami mięsnymi, daniami z drobiu i dziczyzny i po prostu z gotowanymi gorącymi ziemniakami!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 75 % 9 g
58 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty według listy: kapusta, marchew, buraki, czosnek olej, ocet i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój warzywa na duże kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ułóż warstwy w czystych słoikach. Dodaj ząbki czosnku i ziarna pieprzu pokrojone na pół.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj marynatę osobno: zagotuj wszystkie składniki marynaty, ostudź i zalej kapustę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zamknij pokrywki słoików i wstaw do lodówki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po 3 dniach marynowana kapusta z burakami jest gotowa na zimę.

marynowana kapusta z burakami na zimę to pyszna i piękna przekąska.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy